Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Έβρο μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Έβρο μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες

Τον Έβρο επισκέφθηκε χθες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος,  προκειμένου εκ του σύνεγγυς να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να εκφράσει την συμπαράσταση της Εκκλησίας τόσο στις δυνάμεις που υπερασπίζονται με γενναιότητα τα σύνορα της Πατρίδας μας.

Επίσης, στόχος ήταν να στηρίξει τους κατοίκους των ακριτικών μας περιοχών. Τον Μακαριώτατο συνόδευαν οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης,  Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης κ. Παντελεήμων,  Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Μαρωνείας κ. Παντελεήμων.

Ο Μακαριώτατος τις πρωινές ώρες επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, όπου τον φιλοξένησε ο οικείος Μητροπολίτης, και στη συνέχεια το Φυλάκιο στη Γέφυρα του Πετάλου στις Φέρες, όπου τον ξενάγησε ο Διοικητής της XII Μεραρχίας Στρατηγός Άγγελος Χουδελούδης.

Τις μεσημβρινές ώρες ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την παραμεθόρια κωμόπολη των Καστανεών και τον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος και οι Αρχιερείς επισκέφθηκαν τον χώρο επιχειρήσεων και διεπίστωσαν, «ιδίοις όμμασι», την σφοδρότητα της πίεσης, την επικινδυνότητα της κατάστασης, αλλά και το ακμαίο φρόνημα των φρουρών της Πατρίδος. Επαναλαμβάνοντας τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια που αισθάνεται ο Αρχιεπίσκοπος, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τις ευχές του για τους ένστολους που φρουρούν τα σύνορα,