Γελοιότητες Τοψίδη: Δίνουν με τους περιφερειακούς του συμβούλους από… 30 ευρώ καθένας  για τον κορονοϊό!!!

Γελοιότητες Τοψίδη: Δίνουν με τους περιφερειακούς του συμβούλους από… 30 ευρώ καθένας για τον κορονοϊό!!!

Το τερμάτισαν σε αστειότητα, γελοιότητα, υποκρισία και ξεφτίλα, ο Χριστόδουλος Τοψίδης και οι περιφερειακοί του σύμβουλοι, με την μεταμεσονύκτια ανακοίνωση τους χθες βράδυ.

Σε μια προσπάθεια που μόνο γέλια προκαλεί σε κάθε λογικά σκεπτόμενο, επιχείρησαν να δημιουργήσουν επικοινωνιακές εντυπώσεις, ανακοινώνοντας ότι διαθέτουν ως παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” το 50% της αποζημίωσης τους που αφορά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, σε μια συμβολική κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης, για όσους αγωνίζονται για να μείνει όρθια η χώρα μας. Μάλιστα συμπλήρωσαν ότι: “Ελπίζουμε στην προσπάθεια αυτή να συστρατευθούν όλοι όσοι κατέχουν έμμισθες θέσεις ευθύνης”, με ξεκάθαρο στόχο να… ρίξουν το μπαλάκι στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τους συνεργάτες του στην περιφερειακή αρχή.

Ο κ.Τοψίδης μάλιστα δημοσίευσε πρώτος την συγκεκριμένη ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, με τίτλο: “Σε αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί” και τον ακολούθησαν το νέο του… πρωτοπαλίκαρο, ο Μιχάλης Αμοιρίδης, που μέρα με την ημέρα έχει βαλθεί να “γκρεμίσει” την εικόνα του σοβαρού και μετρημένου και οι υπόλοιποι.

Από 30 ευρώ τον μήνα θα δώσει ο καθένας τους

Ξέρετε πόσα χρήματα θα δώσουν για την καταπολέμηση του κορονοϊού, ο Χριστόδουλος Τοψίδης και ο καθένας από τους άλλους 15 περιφερειακούς του συμβούλους, ανάμεσα τους και οι Εβρίτες Σταύρος Βαβίας, Κώστας Εξακουστός, Νίκος Βουλγαρίδης; Από 30 ευρώ για κάθε έναν από τους δύο μήνες, δηλαδή 60 ευρώ συνολικά κάθε ένας από την παράταξη του… χουβαρντά Τοψίδη, για Απρίλιο και Μάιο. Ξέρετε γιατί;

Η αποζημίωση που λαμβάνει κάθε περιφερειακός σύμβουλος για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι 85,50 ευρώ μικτά και 60 ευρώ καθαρά. Το 50% λοιπόν που ανακοίνωσαν ότι θα παραχωρήσουν για την “μάχη” κατά του κορονοϊού, είναι 30 ευρώ. Άρα:

16χ30=480 ευρώ τον Απρίλιο και άλλα 480 ευρώ τον Μάιο. Η… τεράστια οικονομική συμβολή λοιπόν του Χριστόδουλου Τοψίδη και των άλλων 15 περιφερειακών του συμβούλων θα είναι συνολικά: 960 ευρώ συνολικά. Μάλιστα, υπάρχει και ένα θέμα, αν δικαιούνται αποζημίωσης, επειδή λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού, οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου διεξάγονται δια περιφοράς και θα πρέπει να υπάρξει σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. 

Όλοι μαζί, δεν δίνουν ούτε τα μισά που προσέφερε

για έναν μήνα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος

Η υποκρισία, η… κουτοπονηριά (αυτή η κίνηση μάλλον είναι επιλογή του Καβαλιώτη Θόδωρου Μαρκόπουλου) του κ.Τοψίδη και της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, με την αναφορά στην ανακοίνωση τους: “Ελπίζουμε στην προσπάθεια αυτή να συστρατευθούν όλοι όσοι κατέχουν έμμισθες θέσεις ευθύνης”, τους γύρισε όμως μπούμερανγκ και δικαιολογημένα ο κόσμος γελάει μαζί τους. Γιατί, όλοι μαζί θα δώσουν για 2 μήνες την αποζημίωση τους που είναι 960 ευρώ, όταν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που ανακοίνωσε ότι δίνει, όπως και άλλοι συνάδερφοι του (Τζιτζικώστας, Πατούλης, Αγοραστός) το 50% του μισθού τους επί 2 μήνες, θα καταβάλλει στο ειδικό ταμείο καταπολέμησης του κορονοϊού, μόνο τον Απρίλιο 2.000 ευρώ (αυτό είναι το μισό του μισθού του) και συνολικά 4.000 ευρώ.

Ακόμα και ο Εβρίτης Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης, απ’ την στιγμή που ανακοίνωσε ότι και αυτός δίνει το 50% της αντιμισθίας του που είναι 900 ευρώ (παίρνει 1.800 το μήνα αντιμισθία) για να ενισχύσει τον αγώνα κατά του κορονοϊού, “καλύπτει” μόνο με έναν μήνα όσα χρήματα δίνουν ΚΑΙ ΟΙ 16 ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΨΙΔΗ. Αφήνουμε κατά μέρος, ότι ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” και οι σύμβουλοι του μένουν στην ασφάλεια και την σιγουριά του σπιτιού τους, όταν ο Περιφερειάρχης και όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες, ιδιαίτερα οι χωρικοί κάθε νομού αλλά και θεματικοί όπως ο Κώστας Βενετίδης (Αντιπεριφερειάρχης Υγείας), τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ για την αντιμετώπιση της τεράστιας οικονομικής κρίσης. 

Γιατί λοιπόν δεν δίνουν το 100% της αποζημίωσης τους ο κ.Τοψίδης και οι περιφερειακοί του σύμβουλοι; Δηλαδή όλα μαζί 1.920 ευρώ; Τόσο μεγάλη… ανάγκη έχουν να εισπράξουν τα υπόλοιπα 15 ευρώ αυτοί οι… κιμπάρηδες;

Τοψίδης: Γιατί δεν προσφέρει το 50% όσων

παίρνει ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου;

Αλήθεια, ο… χουβαρντάς Χριστόδουλος Τοψίδης, γιατί δεν προσφέρει το 50% για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο από όσα εισπράττει ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου; Με βάση την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ως συμμετοχή σε Επιτροπές του Επιμελητηρίου παίρνει 800 ευρώ τον μήνα και δεν γνωρίζουμε αν έχει και άλλες αποδοχές λόγω της θέσης του. Γιατί δεν τα καταθέτει αυτά, όταν άλλωστε δεν τα έχει και ανάγκη, μια και παρά την υγειονομική κρίση απ’ την άλλη κρίση, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι δουλειές από την οικογενειακή επιχείρηση catering πηγαίνουν όπως μαθαίνουμε πολύ καλά;