Αλεξανδρούπολη: Υπερψηφίστηκε και “πέρασε” η Δημοτική Επιχείρηση Κοινοφελούς Ανάπτυξης απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο

Αλεξανδρούπολη: Υπερψηφίστηκε και “πέρασε” η Δημοτική Επιχείρηση Κοινοφελούς Ανάπτυξης απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο

Υπερψηφίστηκε και “πέρασε” τελικά η Δημοτική Επιχείρηση Κοινοφελούς Ανάπτυξης (Δ.Ε.Κ.Α) του δήμου Αλεξανδρούπολης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης 15 Απριλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς λόγω των γνωστών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Παρά την… λυσσαλέα αντίδραση του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και της παράταξης του “Πόλη και Πολίτες” που όχι μόνο δεν την ψήφισε αλλά έφτιαξε μέχρι και… Video σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τα ανεξήγητα στους δημότες για την αντίθεση της, αλλά και την αρνητική στάση και ψήφο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του Σάββα Δευτεραίου (έτσι και αλλιώς λένε όχι σε οτιδήποτε πρωτοποριακό ως γνήσιοι κομμουνιστές) και του ανεξάρτητου Παύλου Μιχαηλίδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr τελικά η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Ανάπτυξης είναι γεγονός. Την ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, της παράταξης “ΑΝΑΣΑ”, της παράταξης του Βαγγέλη Μυτιληνού, του Δημήτρη Λαζόπουλου και το ανεξάρτητος Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης. Εξασφάλισε δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία 22 μελών του δημοτικού συμβουλίου που έχει 41 μέλη.

Ποια θα είναι όμως τα αντικείμενα και οι πολύ σημαντικές πραγματικά δράσεις που θα περιλαμβάνει υπό την “ομπρέλα” της λειτουργίας της η Δημοτική Επιχείρηση Κοινοφελούς Ανάπτυξης του δήμου Αλεξανδρούπολης; Σύμφωνα με την εισήγηση που υπήρξε για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι:
* Διαχείριση αποθηκών στο λιμάνι
* Η ίδρυση και λειτουργία Ναυτικού Μουσείου
* Η λειτουργία AMERICAN SPACES – TECHLAB – Εργαστηρίων πληροφορικής και ρομποτικής
* Εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογίας για την ανάπτυξη της περιοχής
* Η ανάπτυξη και η διαχείριση των ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών του e-DIMOS για τον μετασχηματισμό του Δήμου σε έξυπνη πόλη
* Η ανάπτυξη δράσεων πολιτιστικού τουρισμού
* Η ανάπτυξη δράσεων μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού με στόχο την αναψυχή, την ευεξία, την φυσική κατάσταση και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των αθλούμενων.
* Εκδόσεις
* Η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, επιστημονικών ημερίδων, συνεδρίων
* Η λειτουργία της Δημοτικής πινακοθήκης Φεστιβάλ Επιστημών και Καινοτομίας
* Η λειτουργία Ιδρύματος Θρακικών Μελετών
* Η λειτουργία στούντιο ηχογραφήσεων
* Η δικτύωση και η συνεργασία με το ανοιχτό λαϊκό πανεπιστήμιο η ανάπτυξη δράσεων και έργων για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας.
* Η ανάπτυξη δράσεων και έργων μέσω της πράσινης και της κυκλικής οικονομίας για την προστασία του περιβάλλοντος
* Η λειτουργία διαδικτυακής δημοτικής τηλεόρασης
* Η λειτουργία και η διαχείριση κινηματογράφων και θεάτρων (Χειμερινό θέατρο-Θέατρο πάρκου Αλτιναλμάζη-Θέατρο πάρκου Προσκόπων)
* Η διαχείριση δημοτικής ιχθυαγοράς
* Η διαχείριση δημοτικού πάρκινγκ
* Η διαχείριση του δημοτικού σφαγείου
* Δημοτική συγκοινωνία
* Κυκλική Οικονομία
*Γαλάζια Οικονομία.
Σε όλα αυτά είπαν ΟΧΙ τόσο ο κ.Λαμπάκης με τους δημοτικούς του συμβούλους, όσο και ο Σάββας Δευτεραίος με τους δικούς του και φυσικά ο κ.Μιχαηλίδης που συντάσσεται από την πρώτη στιγμή με την παράταξη του πρώην “μισητού εχθρού” του Βαγγέλη Λαμπάκη. Δεν κατάφεραν όμως τίποτα τελικά και η Κοινωφελής που μπορεί να δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε πολλά ζητήματα του δήμου Αλεξανδρούπολης πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο.