Δήμος Αλεξανδρούπολης: Υποχρέωση καθαρισμού οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Υποχρέωση καθαρισμού οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Με ανακοίνωση του ο δήμος Αλεξανδρούπολης επισημαίνει ότι στους δημότες του την υποχρέωση για καθαρισμό των οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων τους, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάσει το καλοκαίρι και υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. 

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες δυσάρεστων ειδήσεων και εικόνων, ενώ οι συνθήκες στις οποίες ζούμε είναι πρωτόγνωρες και ασυνήθιστες για όλους μας. Οφείλουμε όμως, να δρούμε  προληπτικά, συλλογικά και οργανωμένα, προστατεύοντας όχι μόνο την δική μας υγεία, αλλά και των συνανθρώπων μας καθώς και να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά, προκειμένου να προλαμβάνουμε έκτακτες καταστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Αλεξανδρούπολης, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς και ταχείας επέκτασής της, υπενθυμίζει τους δημότες που είναι ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές οικοπέδων ή ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, για την υποχρέωσή που έχουν να διατηρούν τους χώρους αυτούς καθαρούς από ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Η συνεργασία όλων μας, για την διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, αλλά και της περιουσίας των συμπολιτών μας, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.