Έβρος: Οι ελληνικές στρατιωτικές μονάδες σε ύψιστη επιφυλακή – Καμιά σχέση η επιφυλακή με λαθρομετανάστες

Έβρος: Οι ελληνικές στρατιωτικές μονάδες σε ύψιστη επιφυλακή – Καμιά σχέση η επιφυλακή με λαθρομετανάστες

Σε συναγερμό και ύψιστη επιφυλακή έχουν τεθεί οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο εδώ και αρκετή ώρα (σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο συμβαίνει και στα νησιά) και ανάλογα με τις εξελίξεις προετοιμάζονται για οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Όπως ανέφερε το Evros-news.gr, λίγο πριν το μεσημέρι στρατιωτικοί κλήθηκαν να μπουν εσπευσμένα στις μονάδες που υπηρετούν, ανακλήθηκαν άδειες και ενημερώθηκαν άμεσα όσοι έκαναν χρήση τους, κάτι που όπως είναι φυσικό προκάλεσε ερωτηματικά αρχικά σε πολύ κόσμο που έχει συγγενικές ή άλλες σχέσεις με στρατιωτικούς, ανησυχία στη συνέχεια ακόμα και αναστάτωση σε διάφορες περιοχές του Έβρου. Παράλληλα άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια και πολλές ανοησίες και ηλιθιότητες, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Κανένα επεισόδιο στα σύνορα του Έβρου

Όποιες πληροφορίες καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, αναφέρουν ότι η κινητοποίηση και η επιφυλακή στις ένοπλες δυνάμεις μας δεν έχει σχέση με πιθανή απόπειρα μαζικής εισβολής λαθρομεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο και φυσικά ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ οποιασδήποτε μορφής επεισόδιο στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Όπως γράψαμε, αφορά την ετοιμότητα που τέθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις σε όλα τα σύνορα (Έβρο, νησιά), λόγω της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας και του ενδεχόμενου να κάνουν έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κω, Κρήτης και Καστελόριζου που είναι ελληνικές και την αντίδραση που έχει αποφασίσει να έχει η Ελλάδα.

Μάλιστα και οι στρατιωτικοί που μπήκαν στις μονάδες τους και είναι σε ετοιμότητα, δεν έχουν ενημερωθεί για τον λόγο που τέθηκαν σε ύψιστη επιφυλακή και αν χρειαστεί φυσικά να κάνουν ακόμα και επάνδρωση θέσεων στην οριογραμμή των ελληνοτουρκικών συνόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: EKTAKTO: Πληροφορίες για ξαφνική επιφυλακή στις στρατιωτικές μονάδες του Έβρου – Άσκηση ή κάτι άλλο;