Ορεστιάδα: Χωρίς παιδική χαρά έμειναν τα πολλά παιδιά της Πτελέας – Την πάνε εκτός χωριού;

Ορεστιάδα: Χωρίς παιδική χαρά έμειναν τα πολλά παιδιά της Πτελέας – Την πάνε εκτός χωριού;

Χωρίς παιδική χαρά έμειναν τα πολλά παιδιά που υπάρχουν στο χωριό Πτελέα (Φτελιά) στο Τρίγωνο της Ορεστιάδας, αφού με απόφαση της δημοτικής αρχής του Βασίλη Μαυρίδη… ξηλώθηκαν τα όργανα που υπήρχαν, ενώ η παλαιότερη που υπάρχει και θα ξηλωθεί και αυτή, είναι εντελώς ακατάλληλη και επικίνδυνη.

Ο δήμος Ορεστιάδας προχώρησε βέβαια στην ενέργεια αυτή επικαλούμενος την σχετική νομοθεσία που υπάρχει και προβλέπει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και πιστοποιήσεις για τις καινούργιες παιδικές χαρές. Προαναγγέλει μάλιστα την κατασκευή καινούργιας, με όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία για το ασφαλές παιχνίδι των παιδιών, αλλά οι γονείς στην Πτελέα αντιδρούν στον χώρο που επιλέχθηκε αυτή να τοποθετηθεί. Γιατί όπως λένε, ενημερώθηκαν ότι ο χώρος που ήταν η προηγούμενη δεν επαρκεί και έτσι αυτή θα γίνει ουσιαστικά εκτός χωριού, κοντά στα νεκροταφεία και δίπλα στον κεντρικό δρόμο, κάτι που όπως λένε θα είναι επικίνδυνο. Επιμένουν να γίνει στον χώρο που ήταν, αφού υπάρχει η έκταση να επεκταθεί και να μεγαλώσει, αλλά δεν εισακούγονται.

Η Πτελέα είναι ένα από τα ελάχιστα χωριά που έχουν μείνει αρκετά παιδιά και μαζί με αυτά που πηγαίνουν να παίξουν από τα γειτονικά χωριά, όπως το Ορμένιο και άλλα, μπορεί να φτάνουν τα 50. Τώρα μάλιστα το καλοκαίρι και με όσα έρχονται από τις ελληνικές πόλεις αλλά και το εξωτερικό, ο αριθμός γίνεται μεγαλύτερος. Όμως, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του Evros-news.gr, πλέον δεν μπορούν να χαρούν το παιχνίδι αυτό και είναι αναγκασμένα να γυρίζουν μέσα στους δρόμους του χωριού.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αρκετοί γονείς το έθεσαν στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, αλλά αυτός απάντησε πως έπρεπε η παιδική χαρά να ξηλωθεί γιατί με βάση το νόμο ήταν ακατάλληλη και θα πρέπει να κάνουν υπομονή ως την δημιουργία της καινούργιας. Κάποιοι μάλιστα που επέμεναν να βρεθεί μια λύση, υποστηρίζουν ότι τους απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα και θα πρέπει να περιμένουν.