Ορεστιάδα: “Εξαφανισμένοι” παραμένουν ο Μηταράκης, μετά τις δηλώσεις για επέκταση στο Φυλάκιο, αλλά και ο Β.Μαυρίδης!!!

Ορεστιάδα: “Εξαφανισμένοι” παραμένουν ο Μηταράκης, μετά τις δηλώσεις για επέκταση στο Φυλάκιο, αλλά και ο Β.Μαυρίδης!!!

“Εξαφανισμένοι” παραμένουν, δέκα ημέρες μετά το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ρεπορτάζ του Evros-news.gr, για κυβερνητική πρόθεση και σχεδιασμό επέκτασης των δομών φιλοξενίας προσφύγων και λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, οι Νότης Μηταράκης και Βασίλης Μαυρίδης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μετά την δήλωση-ΣΟΚ και την ομολογία που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, στην οποία προέβη στη Χίο κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του νησιού και της συζήτησης με τους επικεφαλής των παρατάξεων, δεν έκανε την παραμικρή δήλωση για το θέμα αυτό, αν και δημιουργήθηκε αρκετός “θόρυβος”, μια και το ρεπορτάζ μας αναδημοσιεύτηκε από πολλά ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ομολογία-ΣΟΚ Μηταράκη: Ετοιμάζουν κρυφά επέκταση στο Φυλάκιο Ορεστιάδας για 5.000 λαθρομετανάστες!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Να θυμίσουμε ότι απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το νομό Έβρου, δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση προχωράει στην επέκταση της υπάρχουσας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, δηλαδή του ΚΥΤ και του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, που αυτή την στιγμή φιλοξενούν περίπου 500 κυρίως λαθρομετανάστες και ελάχιστους πρόσφυγες, ώστε να έχει χωρητικότητα ταυτόσημη με αυτή της Σάμου, όπου θα φιλοξενούνται πάνω από 5.000 αλλοδαποί.

Ούτε στην Καβάλα όπου βρέθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά ούτε και 10 ημέρες τώρα, ΔΙΕΨΕΥΣΕ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ ή ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ τι ακριβώς πρόκειται να γίνει και ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης. Αποκλείεται να μην ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του γραφείου του, ότι ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης τον αναζήτησε από εκείνη την Παρασκευή ακόμα, στις 5 Σεπτεμβρίου δηλαδή, ζητώντας διευκρινίσεις για το ζήτημα. Η δικαιολογία ότι υπάρχει σε εξέλιξη η σοβαρή κατάσταση στην Μόρια της Λέσβου, δεν μπορεί να σταθεί, μια και αν δεν υπήρχε θέμα επέκτασης στο Φυλάκιο ή αν χρησιμοποίησε κάποια λεκτική υπερβολή επειδή τον… στρίμωξαν οι συντοπίτες του, θα μπορούσε να το εξηγήσει. Αυτός όμως δέκα ημέρες τώρα… κρύβεται.

Το ίδιο “εξαφανισμένος” παραμένει και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Μετά τους λεκτικούς λεονταρισμούς της περασμένης Δευτέρας, όταν και ξεκαθάρισε σε συνεχείς ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι είναι ξεκάθαρα και κάθετα αντίθετος στη δημιουργία νέων δομών ή επέκταση της υπάρχουσας έστω κατά ένα άτομο, στη συνέχεια παραμένει άφαντος. Γιατί δήλωσε πως αν μέχρι το βράδυ εκείνης της Δευτέρας ο κ.Μηταράκης δεν πάρει θέση σε όσα δήλωσε στην Χίο, θα του στείλει επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία και θα δημοσιοποιήσει με δελτίο Τύπου.

Όμως πέρασε μια εβδομάδα και δεν υπήρξε από τον κ.Μαυρίδη… ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Τουλάχιστον δημόσια όπως δεσμεύθηκε. Να κοινοποιήσει την επιστολή, αν την έστειλε, να κάνει έστω κάποια ανάρτηση (με κεφαλαία όπως συνηθίζει) στην προσωπικό του σελίδα στο facebook ή να την δώσει και να την δημοσιεύσει κάποιο από τα τοπικά σάιτ της Ορεστιάδας που έχουν οι υπάλληλοι του στην Δημοτική Τηλεόραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκάθαρος Μαυρίδης για δηλώσεις Μηταράκη: “Δεν θα συμφωνήσω ποτέ σε νέες δομές φιλοξενίας ή επέκταση υφιστάμενων”

Το μόνο που διαβάσαμε χθες από τον Γιάννη Τομαδάκη, τον έναν από τους δυο υπαλλήλους της Δημοτικής Τηλεόρασης, είναι πως λόγω της Μόριας αναβλήθηκε η επίσκεψη που… ΘΑ έκανε στην Ορεστιάδα ο Νότης Μηταράκης, η οποία πάντως ποτέ δεν ανακοινώθηκε και πως… ΘΑ γίνει αυτή κάποια στιγμή. Ούτε για επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης διαμαρτυρόμενος έντονα, ούτε αν πήρε οποιαδήποτε απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ούτε τίποτε άλλο.

Τι συμβαίνει τελικά με το συγκεκριμένο, πολύ σοβαρό θέμα; Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Γιατί οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ακόμα και όσοι ψήφισαν τον κ.Μαυρίδη, είναι κάθετα αντίθετοι στην επέκταση των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου και να φτάσουν από τους 500 που είναι τώρα οι λαθρομετανάστες στους 5.000. Με τον κίνδυνο να γίνει μια νέα… Μόρια και να έχουμε εικόνες και γεγονότα όπως τα πρόσφατα εκεί, με το κάψιμο της δομής και τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις.