“Σφαλιάρα” σε Τοψίδη τα προγράμματα ΟΛΩΝ των Περιφερειών (και Τζιτζικώστα) – Απαραίτητη φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα

“Σφαλιάρα” σε Τοψίδη τα προγράμματα ΟΛΩΝ των Περιφερειών (και Τζιτζικώστα) – Απαραίτητη φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα

-Ανοησίες και ψέματα στην ανακοίνωση του επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης, αφού αποδεικνύεται πως δεν ισχύουν όσα αναφέρει

-Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: “Συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για το πρόγραμμα που ανακοίνωσε”

“Σφαλιάρα” για τον επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” Χριστόδουλο Τοψίδη, που στην ανακοίνωση του για το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης μέσω ΕΣΠΑ των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ή πολύ μικρών επιχειρήσεων ύψους 90 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, εμφανώς αμήχανος δεν ήξερε τι έγραφε.

Γιατί τα αντίστοιχα προγράμματα ΟΛΩΝ των Περιφερειών της χώρας, με πρώτη και καλύτερη αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας του… ινδάλματος του Απόστολου Τζιτζικώστα που συχνά επικαλείται, αναφέρουν όσα και το πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ. Δηλαδή ότι είναι απαραίτητη η Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα ή Βεβαίωση οφειλής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τα ίδια προβλέπει και η Πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις που ανακοίνωσε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ

Ανοησίες και ψέματα στην ανακοίνωση Τοψίδη

Αυτό και μόνο που παρουσιάζουμε, αποδεικνύει ότι η ανακοίνωση του κ.Τοψίδη, επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” αλλά και του Επιμελητηρίου Έβρου και όλων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜΘ, ότι εν γνώση του έγραψε ψέματα και ανοησίες. Γιατί στην παράγραφο 5 όσων υποστηρίζει, αναφέρεται ότι:

Ως επιχειρηματίας ο ίδιος και μάλιστα με πάρα πολλά ΑΦΜ όπως συχνά υπερηφανεύεται, ο κ.Τοψίδης γνωρίζει καλά πως όταν πρόκειται να εισπράξει κάποιος ως μη επιστρεπτέα επιχορήγηση χρήματα μέσω ΕΣΠΑ, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και η Φορολογική και η Ασφαλιστική Ενημερότητα. Όταν λοιπόν γράφει ότι αποτελούν οι συγκεκριμένοι όροι ταφόπλακα στις ελπίδες πολλών επιχειρηματιών, πρόκειται ξεκάθαρα για… ανοησία και το κάνει μόνο για αντιπολιτευτική τακτική. Λέει επίσης ψέματα, ότι όσοι βρίσκονται σε ρύθμιση οφειλών δεν μπορούν να λάβουν ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων. Μπορούν όμως, όπως αναφέρουν τα προγράμματα ΟΛΩΝ των Περιφερειών επαναλαμβάνουμε και του… ινδάλματος του Τζιτζικώστα, να καταθέσουν Βεβαίωση Οφειλών από την ΔΟΥ.  Απλά τα χρήματα που δικαιούνται θα πάνε στις οφειλές, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε τέτοιες περιπτώσεις.

Άρα είναι επίσης ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ η αναφορά πως στα προγράμματα ενίσχυσης λόγω Covid-19 δεν υπάρχει η συγκεκριμένη προϋπόθεση. Γιατί όπως βλέπετε φυσικά και υπάρχει. Είναι φυσικά ΑΝΟΗΣΙΑ η επίκληση της περίπτωσης επιστρεπτέας προκαταβολής, γιατί εκεί μιλάμε για ΔΑΝΕΙΟ και μάλιστα με τόκο που θα το επιστρέψει η επιχείρηση.

ΑΛΗΘΕΙΑ; Μια και συχνά ο κ.Τοψίδης υπερηφανεύεται για τα πολλά ΑΦΜ, άρα και επιχειρήσεις που διαθέτει, μήπως μπορεί να μας πει πόσα χρήματα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο ανακοίνωσε ο κ.Μέτιος, θα εισπράξει από τις πολλές επιχειρήσεις του;

Βαριά εκτεθειμένοι και οι Κατσιμίγας,

Χατζηπέμου αλλά αυτό… λίγη σημασία έχει

Βαριά εκτεθειμένοι είναι φυσικά και οι Κατσιμίγας, Χατζηπέμου, αφού και αυτοί στην ανακοίνωση που εξέδωσαν επίσης φανερά αμήχανοι από τα 90 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και την αποδοχή του προγράμματος από το σύνολο των επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, επίσης γράφουν ανακρίβειες και ψέματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ Ως ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ

Ιδιαίτερα ο κ.Κατσιμίγας που διετέλεσε επί Άρη Γιαννακίδη Εκτελεστικός Διευθυντής της Περιφέρειας ΑΜΘ, γνωρίζει καλά πως κρατικές επιδοτήσεις και μάλιστα μέσω ΕΣΠΑ χωρίς Φοριλογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα, δεν μπορεί κάποιος να εισπράξει. Επίσης, όπως φαίνεται και στην Πρόσκληση της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και ΟΛΩΝ των Περιφερειών, μπορεί να κατατεθεί Βεβαίωση οφειλών και τα χρήματα να τα πάρει η επιχείρηση. Άρα;

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: “Συγχαρητήρια στον

Χρήστο Μέτιο για την μη επιστρεπτέα προκαταβολή”

Στους μικρόψυχους, μίζερους και εμφανώς αμήχανους Τοψίδη, Κατσιμίγα, η απάντηση έρχεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, που με ανακοίνωση του συγχαίρει τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 90 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας συγχαίρει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Περιφερειάρχη  κ. Χρήστο Μέτιο, για το πρόγραμμα « Μη επιστρεπτέας προκαταβολής» για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Covid-19 και  χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Αποδεικνύεται ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  είναι κοντά στους επαγγελματίες και αφουγκράζεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις ανάγκες που προκύπτουν μετά από αυτή τη μεγάλη κρίση που μαστίζει τους τελευταίους μήνες την ελληνική επιχειρηματικότητα”.

Περιμένουμε φυσικά και από τους Εμπορικούς Συλλόγους του νομού μας, αυτόν της Αλεξανδρούπολης που έχει και τα περισσότερα μέλη, να καταθέσουν την άποψη τους για το πρόγραμμα. Γιατί τα μέλη του αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία επαναλαμβάνουμε των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ή πολύ μικρών επιχειρήσεων, υποδέχθηκαν ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης ύψους 90 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.