Άσχετοι, ανεύθυνοι και επικίνδυνοι Τοψίδης, Καζάκου, για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ροδόπη

Άσχετοι, ανεύθυνοι και επικίνδυνοι Τοψίδης, Καζάκου, για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ροδόπη

Άσχετοι, ανεύθυνοι και πάνω απ’ όλα επικίνδυνοι, αποδεικνύονται ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” Χριστόδουλος Τοψίδης και η περιφερειακή του σύμβουλος από την Κομοτηνή Φελίνα Καζάκου, οι οποίοι στην… αστεία και ανεπιτυχή προσπάθεια τους να ασκήσουν αντιπολίτευση, σπέρνουν τον πανικό στην τοπική κοινωνία, με αφορμή κάποια αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στο νομό Ροδόπης.

 

Με μια άστοχη παρέμβαση τους, η παράταξη της αντιπολίτευσης και η Φελίνα Καζάκου-Βρούζου, η γνωστή αποτυχημένη υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής, προφανώς θεώρησαν “καλή αφορμή” τα επιδημιολογικά ευρήματα των τελευταίων ημερών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, για να βγουν από την ανυπαρξία και τα αδιέξοδα τους, μετά τις απανωτές “σφαλιάρες” των αποχωρήσεων Τζιχάν Ιμάμογλου και Αλεξάνδρας Γκουλιάμα. Για να αποσπάσουν λοιπόν μερικούς αντιπολιτευτικούς πόντους, προέβησαν σε μία ανακοίνωση και υποβολή αιτημάτων προς τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, αντί να τις απευθύνουν στον ΕΟΔΥ, δείχνοντας απαράδεκτη άγνοια ανευθυνότητα και μικροψυχία για μικροπολιτικούς λόγους.

Με άλλα λόγια, οι Τάκης  Τοψίδης και Φ. Καζάκου-Βρούζου, ουσιαστικά επιχειρούν να “εκμεταλλευτούν” τη συγκυρία για να ασκήσουν στείρα αντιπολίτευση, μόνο που αυτή τη φορά το “φόντο” αφορά στη δημόσια υγεία και συνεπώς θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερο προσεκτικοί. Κι όλα αυτά, επειδή υπήρξαν κάποια επιπλέον κρούσματα στην Ροδόπη, όταν έχουν προηγηθεί ο… καταιγισμός δεκάδων κρουσμάτων στην Καβάλα, στην Αλεξανδρούπολη με τα 60 και πλέον κρούσματα απ’ τον γάμο, στην Ξάνθη με δεκάδες κρούσματα και αρκετούς νεκρούς. Γιατί άραγε ο κ. Τοψίδης και η κ. Καζάκου-Βρούζου δεν “ευαισθητοποιήθηκαν” αναλόγως όταν καταγράφονταν σωρηδόν κρούσματα στις Περιφερειακές Ενότητες, αλλά ζητούσαν ως παράταξη να ανοίξουν όλα τα σύνορα και να έρθουν οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι για τουρισμό;

Υπάρχουν άλλες Περιφέρειες, όπως της Κεντρικής Μακεδονίας με δεκάδες κρούσματα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Χαλκιδική ή της Δυτικής Μακεδονίας με την Κοζάνη να μπαίνει σε τοπικό lockdown και άλλους νομούς όπως της Καστοριάς με σοβαρά προβλήματα ή της Ηπείρου όπου στα Γιάννινα γίνεται χαμός από κρούσματα, αλλά εκεί η αντιπολίτευση δεν προσπαθεί να αποσπάσει μικροπολιτικά οφέλη εκδίδοντας γραφικές ανακοινώσεις. Οι άνθρωποι είναι σοβαροί και όχι… Τοψίδηδες και Φελίνες.

Μάλιστα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και η σύμβουλος του, προσπαθούν να βάλουν στο “κάδρο” μέχρι και τον Πρωθυπουργό, μόνο και μόνο για να προσδώσουν “ειδικό βάρος” στην παρέμβασή τους, αλλά και σε αυτό το σημείο αστόχησαν, καθώς η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ πράττει αυτό ακριβώς που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους Περιφερειάρχες: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό το κεντρικό κράτος αλλά και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεργαζόμαστε. Να είναι σε πλήρη εγρήγορση οι ελεγκτικοί σας μηχανισμοί αλλά και εσείς μέσα από τον δημόσιο λόγο τον οποίον αρθρώνετε να υποστηρίζετε τις πρωτοβουλίες».

Τι ζητούν λοιπόν, ο κ. Τοψίδης και η κ. Καζάκου-Βρούζου από τη διοίκηση της Περιφέρειας; α) Διενέργεια rapid tests σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, και β) καθαριότητα και απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες.

Μα δεν γνωρίζουν ότι τεστ κορωνοϊού δεν διενεργούν οι Περιφέρειες αλλά ο ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες οι οποίες υποστηρίζουν τη διαδικασία οργανωτικά, παραχωρώντας χώρους, και συνδράμοντας στις ιχνηλατήσεις; Φυσικά και το γνωρίζουν, κι αν όχι, θα όφειλαν.

Δεν γνωρίζουν ότι οι συνθήκες υγιεινής στα σχολεία είναι αρμοδιότητα των οικείων Δήμων, οι οποίοι άλλωστε έχουν χρηματοδοτηθεί για αυτόν τον σκοπό; Φυσικά και το γνωρίζουν, κι αν όχι, θα όφειλαν. Πόσο μάλλον όταν η Φελίνα Καζάκου ήταν και στον δήμο Κομοτηνής με θέση ευθύνης, αλλά και διεκδίκησε να εκλεγεί δήμαρχος και φυσικά την αποδοκίμασαν οι συμπολίτες της.

Και βέβαια, ανακύπτουν κι άλλα ερωτήματα, τα οποία τους απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης: 

  • “Δεν γνωρίζουν ότι συγκριτικά με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜ-Θ, η Ροδόπη μετρά τα λιγότερα – έστω μέχρι στιγμής – κρούσματα; Φυσικά και το γνωρίζουν, κι αν όχι, θα όφειλαν.
  • Δεν γνωρίζουν ότι στην Π.Ε. Ροδόπης έχουν διενεργηθεί από τον ΕΟΔΥ μόνο το τελευταίο διάστημα μαζικά τεστ στον γενικό πληθυσμό τουλάχιστον δύο φορές, πέραν των τουλάχιστον εξακοσίων την Άνοιξη σε φοιτητές που επέστρεφαν από την Τουρκία; Φυσικά και το γνωρίζουν, κι αν όχι, θα όφειλαν.
  • Δεν γνωρίζουν ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι ίσως η μοναδική στη χώρα που από την αρχή της πανδημίας έχει ορίσει αρμόδιο για θέματα covid και ΕΟΔΥ υγειονομικό υπάλληλο σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα; Φυσικά και το γνωρίζουν, κι αν όχι, θα όφειλαν.
  • Επίσης, γιατί άραγε ο κ. Τοψίδης και η κ. Καζάκου-Βρούζου δεν “ευαισθητοποιήθηκαν” αναλόγως όταν καταγράφονταν σωρηδόν κρούσματα στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Έβρου, και προσφάτως και Καβάλας;

Τούτων δοθέντων, ο βαρύγδουπος τίτλος «Η πανδημία «προελαύνει» στη Ροδόπη – Ο Περιφερειάρχης τι κάνει;», της παρέμβασής τους, είναι σαν ένα πυροτέχνημα, που στην αρχή κάνει εντύπωση αλλά αμέσως μετά διαλύεται και εξανεμίζεται.

Για τη ιστορία, η ανακοίνωση των κ.κ. Τοψίδη και Καζάκου-Βρούζου, έχει ως εξής: “Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα δεδομένα που προκύπτουν αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην ΠΕ Ροδόπης, όπου όπως όλα δείχνουν ο Covid-19 έχει «χτυπήσει» την εκπαιδευτική κοινότητα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” του Χριστόδουλου Τοψίδη, και γνωστοποιεί πως “η παράταξή μας, διά της Περιφερειακής Συμβούλου Φελίνας Καζάκου – Βρούζου κάλεσε τους αρμόδιους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να λάβουν άμεσα και δραστικά μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η επέλαση του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα αρχικά, αλλά συνεκδοχικά και σε όλη την περιοχή”. “Άλλωστε οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης γενίκευσης της κατάστασης, είναι γνωστές και οι πληγές από το προηγούμενο lockdown είναι ακόμη ανοικτές”, σημειώνει η “Περιφερειακή Σύνθεση”, και συνεχίζει: “Επιπλέον, μόλις χθες (22/10) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τη συνεργασία των Περιφερειαρχών όλης της χώρας για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας λέγοντας τους: «είναι πάρα πολύ σημαντικό το κεντρικό κράτος, αλλά και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεργαζόμαστε. Να είναι σε πλήρη εγρήγορση οι ελεγκτικοί σας μηχανισμοί αλλά και εσείς μέσα από τον δημόσιο λόγο τον οποίον αρθρώνετε να υποστηρίζετε τις πρωτοβουλίες».

Η παράταξή μας, δηλώνει την πρόθεση και τη διάθεσή της να συνεργαστεί όπου και όπως χρειάζεται, αρκεί βέβαια να δούμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους αρμόδιους – κάτι που ως τώρα όχι μόνο δεν συμβαίνει, αλλά αυτή η «σιγή ασυρμάτου» μας ανησυχεί και μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο Περιφερειάρχης «δεν λαμβάνει μηνύματα». Ελπίζουμε να συνέλθει πριν να είναι πολύ αργά”.

Στο αίτημά της, δε, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κωνσταντίνο Βενετίδη, και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, η κ. Καζάκου-Βρούζου, αναφέρει:

“Σε συνέχεια των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στη σχολική κοινότητα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και της εύλογης ανησυχίας που έχει προκύψει κατά τις τελευταίες ώρες στην τοπική κοινωνία, σας καλώ να λάβετε άμεσα μέτρα που αφορούν: 

  • Στον μαζικό δωρεάν έλεγχο Rapid Test στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολικών μονάδων που εντοπίστηκαν τα κρούσματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν εγκαίρως πιθανά νέα κρούσματα.
  • Στην διασφάλιση των όρων υγιεινής με επιπλέον μέτρα και περιοδικούς  ελέγχους στα κτίρια όλων των σχολικών μονάδων της Ροδόπης.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας, καθώς επίσης την άμεση ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχετε λάβει σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης και την περαιτέρω μετάδοση της νόσου.

Με εκτίμηση, Καζάκου-Βρούζου Φελίνα, περιφερειακή σύμβουλος Ροδόπης”.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7 κρούσματα στο νομό Έβρου. Άντε σήμερα να πάρουν σειρά, μετά την κ.Καζάκου και οι Εξακουστός, Βαβίας, Βουλγαρίδης, να ζητούν τα ίδια, γιατί και αυτοί, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της παράταξης Τοψίδη, αποτελείται από καιροσκόπους, ανεύθυνους, λαϊκιστές, άσχετους, που μπροστά στην προσπάθεια τους να κερδίσουν έστω και… ψίχουλα αντιπολιτευτικών τόνων, δεν διστάζουν σε τίποτα και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ακόμα και την πανδημία.

Με πληροφορίες από το inkomotini.news