Σουφλί: Μεταφορά της σιδηροδρομικής γραμμής εκτός της πόλης, ζήτησε απ’ τον Γ.Κεφαλογιάννη ο δήμαρχος Π.Καλακίκος

Σουφλί: Μεταφορά της σιδηροδρομικής γραμμής εκτός της πόλης, ζήτησε απ’ τον Γ.Κεφαλογιάννη ο δήμαρχος Π.Καλακίκος

Την μεταφορά της σιδηροδρομικής γραμμής εκτός του οικιστικού κορμού της πόλης του Σουφλίου, ζήτησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος από τον υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Η συνάντηση του κ.Καλακίκου στο γραφείο του υφυπουργού στην Αθήνα, έγινε παρουσία του βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου, ο οποίος και μεσολάβησε για την πραγματοποίηση της. Ο δήμαρχος του Σουφλίου τόνισε στον κ.Κεφαλογιάννη ότι πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του δήμου και των δημοτών του. Όπως του εξήγησε μάλιστα, η ύπαρξη της σιδηροδρομικής γραμμής διακόπτει την συνέχεια του πολεοδομικού ιστού και εμποδίζει την ανάπτυξη της πόλης.
Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα υπάρξει σύντομα απάντηση στον δήμο Σουφλίου, ενώ όπως επεσήμανε, ο υπουργός Κώστας Καραμανλής αλλά και η Κυβέρνηση συνολικά, έχουν αποδείξει με τις χρηματοδοτήσεις τους από πέρυσι που ανέλαβε, ότι αντιμετωπίζει πολύ θετικά τα αιτήματα που υποβάλλει η δημοτική αρχή και εγκρίνει χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση των έργων που προτείνει.