Δερμεντζόπουλος: ΝΕΑ ΚΥΑ για την επιδότηση του κόστους εργασίας 12% του ΟΑΕΔ

Δερμεντζόπουλος: ΝΕΑ ΚΥΑ για την επιδότηση του κόστους εργασίας 12% του ΟΑΕΔ

-“Η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης δίνει ανάσα ζωής σε πολλές επιχειρήσεις του Έβρου και της Θράκης”

Την πολύ θετική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις του Έβρου και της Θράκης, με την υπογραφή αρχικά της ΚΥΑ από 4 υπουργούς και την δημοσίευση της στο ΦΕΚ, γνωστοποίησε με χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση οπ βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Όπως άλλωστε επεσήμανε το Evros-news.gr προχθές, η δική του παρέμβαση στο Μέγαρο Μαξίμου πριν λίγες ημέρες, είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ η εγκύκλιος που έστειλε υπάλληλος του υπουργείου Εργασίας στον ΟΑΕΔ, όπου ανέφερε πως  θα πρέπει να υπάρχει ένταξη των ποσών από τους συμψηφισμούς στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis). Κάτι που προκάλεσε πολλές και δικαιολογημένες αντιδράσεις σε πολλές επιχειρήσεις της περιοχής μας, αφού το όριο των 200.000 ευρώ στις ενισχύσεις de minimis, άφηνε εκτός της θετικής κυβερνητικής απόφασης την πλειοψηφία τους. Ο κ.Δερμεντζόπουλος μετέφερε άμεσα αυτή την… αστοχία μιας υπαλλήλου, την έντονη δυσαρέσκεια που προκάλεσε και αυτό διορθώθηκε την επόμενη μέρα, όταν και ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ η συγκεκριμένη εγκύκλιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με παρέμβαση Δερμεντζόπουλου στο Μαξίμου, αποσύρθηκε η εγκύκλιος για καθεστώς deminimis στο 12% των επιχειρήσεων

Ακολούθησε η υπογραφή της ΚΥΑ από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.   Όπως επισημαίνει μάλιστα στην ανακοίνωση του γιοα αυτή την κυβερνητική απόφαση ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος με την ανακοίνωση του:

“Ύστερα από επικοινωνία με το γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά και τα αρμόδια Υπουργεία, εκδόθηκε η νέα Κ.Υ.Α. 47284/359/20 (ΦΕΚ-5080 Β/17-11-20)  για την επιδότηση του κόστους εργασίας 12% του ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις της Θράκης, για τα έτη 2010-2015. Οριστικοποιήθηκε λοιπόν το ζήτημα της απόδοσης/συμψηφισμού των οφειλόμενων ποσών και δεν προβλέπεται ένταξη των ποσών από τους συμψηφισμούς στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis).

Όπως είχα αναφέρει, προ μηνών στη Βουλή, δεν υπήρχε διεκδικητικό υπόμνημα που να μην είχε στις πρώτες θέσεις την καταβολή του 12%. Σε μια λοιπόν εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία τόσο για τον Έβρο όσο και για την Θράκη, η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης δίνει ανάσα ζωής σε πολλές επιχειρήσεις”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΩΝ 4 ΥΠΟΥΡΓΩΝ

ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟ 12%