Αλεξανδρούπολη: Η παράταξη Λαμπάκη ειρωνεύεται τον δήμαρχο Γ.Ζαμπούκη, επειδή απέδωσε στη… Νοηματική γλώσσα εορταστικό τραγούδι!!!

Αλεξανδρούπολη: Η παράταξη Λαμπάκη ειρωνεύεται τον δήμαρχο Γ.Ζαμπούκη, επειδή απέδωσε στη… Νοηματική γλώσσα εορταστικό τραγούδι!!!

Με μια απαράδεκτη και προκλητική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της στο facebook, η παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ειρωνεύεται τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, επειδή απέδωσε στη Νοηματική γλώσσα το εορταστικό τραγούδι  “Καινούργιος χρόνος μπαίνει στην Οικουμένη” και έδωσε ευχές στους δημότες.

Με τη γνωστή ευαισθησία του σε θέματα προσβασιμότητας και γενικότερα των ατόμων ΑμεΑ, ο κ.Ζαμπούκης απέδωσε ο ίδιος  προσωπικά στη Νοηματική γλώσσα το συγκεκριμένο τραγούδι, που έγραψε δωρεάν ο κορυφαίος Έλληνας στιχουργός Βασίλης Γιαννόπουλος ειδικά για την Αλεξανδρούπολη. Έστειλε έτσι με αυτό τον τρόπο το μήνυμα, ότι η ελεύθερη και πλήρης πρόσβαση των ΑμεΑ στην επικοινωνία,  είναι ανθρώπινο δικαίωμα, ενώ παράλληλα γνωστοποιήθηκε ότι με απόφαση του δημάρχου, από  το νέο χρόνο οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα ανακοινώνονται και στη  νοηματική γλώσσα.

Διαβάστε ακόμα: ΒΙΝΤΕΟ: Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης στέλνει τις ευχές του στους πολίτες στη… Νοηματική γλώσσα

Κι ενώ η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έγινε δεκτή με πολύ θετικά σχόλια όχι μόνο από τα άτομα ΑμεΑ και τους συγγενείς τους αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, ο κ.Λαμπάκης και οι συνεργάτες του έκριναν σωστό να… ειρωνευτούν αυτή την πρωτοβουλία του Γιάννη Ζαμπούκη. Προσβάλλοντας με αυτό τον τρόπο και τους συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής, αφού με ανάρτηση στην σελίδα της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” έγραψαν:

-Μήπως θα μας κάνει και ο ίδιος την νοηματική τώρα που έκανε φροντιστήριο και την έμαθε!
-Μήπως έτσι στο Δημοτικό συμβούλιο θα είναι πιο χρήσιμος!
Μάλιστα ως φωτογραφία έβαλαν με τεράστια γράμματα την λέξη “Αοριστίες”, ενώ αυτό που ταιριάζει απόλυτα στη συγκεκριμένη τους ελεεινή ενέργεια είναι το… ΑΗΔΙΕΣ για τους ίδιους και αυτό που έκαναν.
Φαίνεται ότι το γαρ πολύ της θλίψεως από την… εκλογική ήττα τον Ιούνιο του 2019 δεν γεννά μόνο παραφροσύνη, αλλά… εξαφανίζει ακόμα και τα ελάχιστα ψήγματα σοβαρότητας που απέμειναν στον τέως δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Γιατί μπροστά στους προσωπικούς εγωισμούς, δεν διστάζουν να ειρωνεύονται μια πρωτοβουλία του δημάρχου κ.Ζαμπούκη, που θέλουν να ξεχνούν ότι τον επέλεξε ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης και ο οποίος θέλησε να τιμήσει τους συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής, μαθαίνοντας την απόδοση όλου του τραγουδιού στη Νοηματική γλώσσα.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ

Κρίμα, που στο επιτελείο του Βαγγέλη Λαμπάκη δεν βρέθηκε ούτε ένας με στοιχειώδη σοβαρότητα, εκλεγμένος ή μη, να τους πει να σταματήσουν αυτές τις αηδίες και αντί να διορθώσουν το ορθογραφικό λάθος που αρχικά έκαναν σε μια από τις λέξεις, να “κατεβάσουν” όλη αυτή την απαράδεκτη και ελεεινή ανάρτηση.
Αλλά φαίνεται ότι η κατρακύλα και το βαρέλι για την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” και όσους την αποτελούν,. δεν έχει… πάτο. Ας συνεχίσουν έτσι και σίγουρα τους περιμένουν πολλά… Βατερλό ακόμα.