Σουφλί: Συνεχείς παρεμβάσεις στα ορεινά χωριά, για αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών απ’ την κακοκαιρία

Σουφλί: Συνεχείς παρεμβάσεις στα ορεινά χωριά, για αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών απ’ την κακοκαιρία

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις από τα συνεργεία του δήμου Σουφλίου στα χωριά του ορεινού όγκου, για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών και την επίλυση των πολλών προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. 

Το Σάββατο οι υπηρεσίες του δήμου με μηχανήματα, έκαναν παρεμβάσεις και έδωσαν λύσεις στα χωριά Μεσημέρι, Ουράνια, Κισός και Άνω Μικράκιο, όπου… ξεθάφτηκαν από τόνους λάσπης η άσφαλτος και αρκετά… σωληνωτά που είχαν γεμίσει και δεν επέτρεπαν να γίνεται σωστά η κυκλοφορία έστω και αυτών των λίγων κατοίκων.

Μάλιστα την στάση και την συμπεριφορά τους, με την υπομονή και την αλληλεγγύη που έδειξαν, εξήρε ο Αντιδήμαρχος Ορφέα Γιουσούφ Κοτσά που είναι καθημερινά στην περιοχή και συντονίζει τις προσπάθειες των συνεργείων σε άμεση συνεννόηση με τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: “Ακούστε τι μου είπαν επί λέξη: “Αφού είχατε μεγαλύτερα ζόρια και ζημιές στο Μικρό Δέρειο (πλημμύρισαν πολλά σπίτια) και μετά… καπάκι στις πεδινές περιοχές”.

Άλλωστε και οι ίδιοι οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι τα τεχνικά μέσα και τα μηχανήματα του δήμου Σουφλίου είναι περιορισμένα, μια και κάποια όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν φροντίσει να ενισχύσουν τον εξοπλισμό του.