Τοψίδης: Δέχθηκε άλλη μια “σφαλιάρα” για την ΔΕΣ-ΜΟΣ, μαζί με Κατσιμίγα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τοψίδης: Δέχθηκε άλλη μια “σφαλιάρα” για την ΔΕΣ-ΜΟΣ, μαζί με Κατσιμίγα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Άλλη μια ηχηρή “σφαλιάρα” (έχει χάσει πραγματικά το μέτρημα), δέχθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο αποτυχημένος υποψήφιος Περιφερειάρχης Τάκης Τοψίδης και ο μόνιμος “σύμμαχος” του και “εκλεκτός” του ΣΥΡΙΖΑ Κατσιμίγας.

Για πολλοστή φορά, οι “πραξικοπηματικές” τακτικές του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου (πως ανέχονται αυτή την κατάντια τα μέλη του να το έχει μετατρέψει σε όχημα προσωπικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων), με τα “δεκανίκια” που κατά ανεξήγητο τρόπο του προσφέρει το “δεξί χέρι” του πρώην Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, ο κ.Κατσιμίγας να… αλώσει την αναπτυξιακή εταιρεία ΔΕΣ-ΜΟΣ Α.Ε της ΑΜΘ, έπεσαν στο κενό. Έχασε με 26-21 την ψηφοφορία που έγινε, όταν ζήτησε να γίνει ανάκληση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον ορισμό των μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΣ-ΜΟΣ, επικαλούμενος ένα έγγραφο που ο ίδιος ζήτησε (χρησιμοποιώντας εκεί τον ρόλο τα άλλα “δεκανίκια” του, τους Προέδρους των Επιμελητηρίων ΑΜΘ), από το υπουργείο Εσωτερικών.

Τι και αν η Αποκεντρωμένη με την Επιτροπή του άρθρου 7 στην οποία προίσταται Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απέρριψε την προσφυγή του, τι και αν τα Ασφαλιστικά Μέτρα που επίσης κατέθεσε απορρίφθηκαν. Ο κ.Τοψίδης, με στήριγμα τον “εκλεκτό” του ΣΥΡΙΖΑ  κ.Κατσιμίγα, θέλει να ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ στην ΔΕΣ-ΜΟΣ και αν με τα τερτίπια του καθυστερεί την καταβολή της Μη Επιστρεπτέας ενίσχυσης σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, δεν τον ενδιαφέρει., Αυτός άλλωστε εισπράττει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από την ΣΙΤΙΣΗ των λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου και… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ όπως αποκαλεί τα ευρώ, έχει.

Το θέμα λοιπόν της απαίτησης του να υπάρξει αναλογικό Δ.Σ στην ΔΕΣ-ΜΟΣ τέθηκε σε ψηφοφορία και υπέρ της πρότασης του ψήφισαν μόνο τα μέλη της δικής τοπυ παράταξης (μέχρι και ο “εξαφανισμένος” Γάκης από την Καβάλα ξαφνικά εμφανίστηκε) και η παράταξη Κατσιμίγα (πρώτος και καλύτερος ο Χατζηπέμου από το Τυχερό). Η “Λαϊκή Συσπείρωση” ψήφισε “λευκό” και ο Θόδωρος Περεντίδης αν και είχε προσυπογράψει το αίτημα για συνεδρίαση, ψήφισε “παρών”. Το αποτέλεσμα, που αποτέλεσε άλλη μια ΗΧΗΡΗ “ΣΦΑΛΙΑΡΑ” για τον αποτυχημένο υποψήφιο Περιφερειάρχη κ.Τοψίδη που βλέπει ότι δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στην ΔΕΣ-ΜΟΣ και να διαχειρίζεται αυτός τα εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ (αυτό ενδιαφέρει άλλωστε μια ζωή τον πρώην ιδιοκτήτη καταστημάτων με… φρουτάκια) και όλοι στον Έβρο το γνωρίζουν, τον έκανε να χάσει άλλη μια φορά εύκολα την ψυχραιμία.

Εξέδωσε μάλιστα μια… ακαταλαβίστικη ανακοίνωση και… τσιρίζει κυριολεκτικά, γιατί λέει ψήφισαν εναντίον της πρότασης του οι ανεξάρτητοι περιφερειακοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με την στήριξη της “Χρυσής Αυγής”. Οι…, δημοκρατικές ευαισθησίες του Τάκη Τοψίδη άλλωστε είναι… αλα καρτ και επιλεκτικές. Όταν οι συγκεκριμένοι ψηφίζουν υπέρ του κανένα πρόβλημα, όταν είναι υπέρ της περιφερειακής αρχής του Χρήστου Μέτιου, θυμάται μέχρι και την… δημοκρατία. Τώρα που έχασε… ξέρει τον δρόμο. Ας πάρει αύριο σβάρνα τα ραδιόφωνα του Έβρου, που πολύ πρόθυμα τον φιλοξενούν σχεδόν καθημερινά ή ας βάλει το… παράρτημα του, τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης έτσι όπως τον έχει καταντήσει η Πρόεδρος του Βίβιαν Κουρμπανιάν, να βγάλει ανακοίνωση ότι καθυστερεί η Μη Επιστρεπτέα στα μέλη της. Για την οποία η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ είναι του Τοψίδη. Α, ξέχασα. Ας βάλει τον κουμπάροι του δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος του δίνει και απ’ ευθείας αναθέσεις στην λογιστική του εταιρεία, να κάνει καμιά επίθεση τον Μέτιο. Έτσι, για να είναι ευχαριστημένος και ο… Ευριπίδης Στυλιανίδης και να ικανοποιηθούν τα δεδομένα… κόμπλεξ του.

Μέτιος: Το θέμα για μας δεν κλείνει με

την απόρριψη της αίτησης Τοψίδη-Κατσιμίγα

Ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στην τοποθέτηση του ξεκαθάρισε ότι τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου καλούνται να αποφασίσουν αν στηρίζουν τη νομιμότητα και τους θεσμούς ή με τα συμφέροντα μιας ομάδας που αδιαφορεί για νόμους, θεσμούς, δικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα τόνισε:

“Θέλω να είμαι απολύτως σαφής και ξεκάθαρος στο ζήτημα που καλούμαστε να αποφασίσουμε σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την ουσία του θέματος: υπάρχουν δύο δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τη θέση μας, και μια τρίτη που και αυτή έχει σχέση με το θέμα.

Είμαι βέβαιος ότι όσες φορές ακόμη και να προσφύγετε στη δικαιοσύνη, θα παίρνετε την ίδια απάντηση.

Είναι όμως αδιανόητο να μη σεβόμαστε αποφάσεις δικαστηρίων.

Σε ότι αφορά το έγγραφο που επικαλείστε, δεν έχει καμία δεσμευτική ή κανονιστική ισχύ και είναι απορίας
άξιον πώς αυτός ο άνθρωπος υπέγραψε ένα τέτοιο κείμενο, χωρίς να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα.

Συνεπώς, είμαστε κατά της αλλαγής της απόφασης γιατί μία τέτοια πράξη θα συνιστούσε θεσμική εκτροπή. Υπάρχει όμως και ένα γενικότερο ζήτημα που προκύπτει από τη συμμαχία των συγκεκριμένων παρατάξεων.

Για μας το θέμα δε θα κλείσει σήμερα με την ψηφοφορία και την απόρριψη του αιτήματός σας. Για μας, σήμερα ανοίγει.

Πέραν της συλλογικής – παραταξιακής ευθύνης, υπάρχει και η ατομική ευθύνη του καθενός μας εδώ μέσα.

Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις επιλογές του.

Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι δε γνωρίζαμε, ότι δεν είναι σαφές το πλαίσιο, ότι, τί να κάνουμε, η παράταξη μας το
ζήτησε.

Σήμερα, κυρίες και κύριοι, δεν κρίνεται ένα ζήτημα που αφορά στην εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ.

Σήμερα, κρίνεται ένα ζήτημα λειτουργίας των θεσμών και το πώς ο καθένας μας, μέσα από τη στάση και τις
αποφάσεις του, στηρίζει αυτούς τους θεσμούς.

Με άλλα λόγια, η ψήφιση της συγκεκριμένης πρότασης θα αποτελέσει, εκτός των άλλων, τεράστιο πολιτικό και
νομικό ατόπημα και, ταυτόχρονα, θα στείλει ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι τα συμφέροντα ανθρώπων και
παρατάξεων είναι πάνω από το δίκαιο και τους θεσμούς.

Στην πράξη, τρεις παρατάξεις και οι αντίστοιχοι περιφερειακοί σύμβουλοι καλούνται σήμερα να υποστηρίξουν τους όποιους στόχους του κ. Τοψίδη και την πολιτική σύμπραξή του με τον κ. Κατσιμίγα και την παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Άρα με τη ψήφο μας σήμερα ξεκαθαρίζουμε όλοι με ποια πλευρά είμαστε :

με αυτήν που στηρίζει τη νομιμότητα και τους θεσμούς ή με τα συμφέροντα μιας ομάδας που αδιαφορεί για νόμους, θεσμούς, δικαστικές αποφάσεις.

Εμείς θα διαφυλάξουμε τους θεσμούς, τη νομιμότητα και το κύρος του οργάνου, όπως άλλωστε κάνουμε από την
πρώτη ημέρα της Διοίκησης μας.

Και δε θα μείνουμε απλοί θεατές αυτού του παιχνιδιού”.