ΚΥΤ Φυλακίου: Νοικιάστηκαν 33,5 στρέμματα ανακοίνωσε το υπουργείο Μηταράκη και ξεκινάει η επέκταση-ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΚΥΤ Φυλακίου: Νοικιάστηκαν 33,5 στρέμματα ανακοίνωσε το υπουργείο Μηταράκη και ξεκινάει η επέκταση-ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Λίγη ώρα μετά το ρεπορτάζ του Evros-news.gr για παρουσία υπαλλήλων κρατικών υπηρεσιών στο ΚΥΤ Φυλακίου και για μετρήσεις δίπλα σε αυτό και την επισήμανση μας ότι φαίνεται να αρχίζει η επέκταση-ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ήρθε δυστυχώς η επιβεβαίωση.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου πριν από λίγο, γνωστοποιήθηκε ότι ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΣΤΗΚΑΝ ήδη 33,5 στρέμματα από διάφορους ιδιοκτήτες της περιοχής αντί 27.917,00 € για 10 μήνες, από την 1η Μαρτίου 2021 έως 31 Δεκεμβρίου 2021. Δηλαδή, περίπου 800 ευρώ ανά στρέμμα.Όπως αναφέρει η απόφαση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Ξεκίνησε η επέκταση; Κλιμάκιο κρατικής υπηρεσίας έκανε σήμερα μετρήσεις δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου

«Ανάληψη και Δέσμευση πίστωσης 27.917,00 € από τον Ε.Φ. 1055 203 , ΑΛΕ 2440989001 για τη μίσθωση
γεωτεμαχίων συνολικής έκτασης 33,50 στρεμμάτων για τις ανάγκες επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας της Περιφερειακής Ενότητας ‘Εβρου, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης για την χρονική περίοδο από την εκτιμώμενη ημερομηνία υπογραφής των συμβάσεων μίσθωσης (01.03.2021) μέχρι 31.12.2021».

Να θυμίσουμε ότι στις 29 Δεκεμβρίου η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, ανέφερε 72,5 στρέμματα επέκταση ή δημιουργία νέας δομής. Οπότε, δεν αποκλείεται να επιλεγεί τελικά από την Κυβέρνηση και το Νότη Μηταράκη η… μεσοβέζικη και… κουτοπόνηρη (σαν την κουτοπόνηρη τακτική όλους αυτούς τους μήνες του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη που ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ) πρόταση για αύξηση του αριθμού των φιλοξενουμένων λαθρομεταναστών στους… 1.000 και όχι στους 1.500 που αρχικά ανακοινώθηκε. Κάτι όμως που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ, Καμιά αύξηση του αριθμού, ούτε καυτά έναν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ-Ενοικίαση 33,3 στρεμ. ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης… ακόμα περιμένει την ανακοίνωση της επίσης απόφασης Μηταράκη και Κυβέρνησης, όταν αυτοί με συγκεκριμένες ενέργειες ξεκίνησαν την επέκταση-ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ του ΚΥΤ Φυλακίου. Όπως δυστυχώς ο δήμαρχος επί 5 μήνες παρέμεινε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΡΑΓΟΣ και δεν έκανε καμιά δυναμική ενέργεια να αποτρέψει την κατάπτυστη και επαίσχυντη αυτή εξέλιξη. ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ και όπως αποδείχθηκε ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ… παρέσυρε στην δική του ΝΙΡΒΑΝΑ και ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ και όλους τους υπόλοιπους τόσο από τον Σεπτέμβριο ως τις 29 Δεκεμβρίου, όσο και μετά την επίσκεψη Μηταράκη μέχρι σήμερα, που πάλι από ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ, μαθαίνουμε ότι άρχισε η υλοποίηση από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δια του “πολιτικού σαλτιμπάγκου” Νότη Μηταράκη, της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.