Ορεστιάδα: Ξεκίνησε η επέκταση; Κλιμάκιο κρατικής υπηρεσίας έκανε σήμερα μετρήσεις δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου

Ορεστιάδα: Ξεκίνησε η επέκταση; Κλιμάκιο κρατικής υπηρεσίας έκανε σήμερα μετρήσεις δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου

Την στιγμή που η Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τηρεί εδώ και πολλές ημέρες “σιγή ιχθύος”, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και η Επιτροπή Αγώνα δεν προβαίνουν σε καμιά ουσιαστική αντίδραση, σήμερα παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο Evros-news.gr τόσο από κατοίκους του χωριού όσο και από εργαζόμενους μέσα στην δομή φιλοξενίας των λαθρομεταναστών, αυτοκίνητο με διακριτικά κρατικής υπηρεσίας και τρεις υπάλληλοι, βρέθηκαν στους χώρους δίπλα από το ΚΥΤ Φυλακίου και έκαναν διάφορες μετρήσεις. Δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν από που προέρχονταν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, ενώ σε ερώτηση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, μας ενημέρωσαν πως δεν προέρχονταν από αυτές. Δεν αποκλείεται όμως να ήταν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ή και από άλλες υπηρεσίες, οι οποίες να έχουν άμεση σχέση με τοι υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Κάποιοι από χωριά εκτός Φυλακίου δείχνουν

πλέον διάθεση να νοικιάσουν τα χωράφια τους

Λέτε να ξεκίνησε ήδη η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου με αυτό τον τρόπο, αν και δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί η τελική κυβερνητική απόφαση; Γιατί άλλες πληροφορίες που φτάνουν στο Evros-news.gr, αναφέρουν ότι κάποιοι ιδιοκτήτες χωραφιών που δεν είναι από το Φυλάκιο αλλά προέρχονται από άλλα χωριά, δείχνουν τις τελευταίες ημέρες διάθεση να νοικιάσουν τελικά τα χωράφια τους, τα οποία πάντως δεν βρίσκονται δίπλα στο υπάρχον ΚΥΤ αλλά απέναντι. Προέρχονται από το χωριό Κέραμος και άλλα χωριά και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δέχθηκαν πολύ αυξημένες οικονομικά προτάσεις, σε μια προσπάθεια του υπουργείου του Νότη Μηταράκη να τους δελεάσουν. Μεταξύ αυτών και γνωστός δικηγόρος της Ορεστιάδας, που εκτός από ιδιοκτήτης έκτασης κοντά στο ΚΥΤ Φυλακίοου, φαίνεται να κάνει και ο ίδιος καιρό τώρα επαφές και συζητήσεις με άλλους ιδιοκτήτες, λειτουργώντας ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης συνεχίζει την ίδια “εγκληματική” τακτική της… χαλαρής αντιμετώπισης του εξαιρετικά σοβαρού αυτού θέματος και μαζί με την Επιτροπή Αγώνα αναλώνονται σε ανούσιες τηλεδιασκέψεις και ανακοινώσεις, χωρίς καμιά ουσιαστική ενέργεια ή συνάντηση.