ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου θα θεωρούνται… εκτός εδάφους Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβλέπει το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης!!!

ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου θα θεωρούνται… εκτός εδάφους Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβλέπει το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης!!!

Απίθανα πράγματα προβλέπει το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης που ετοιμάζεται να αποδεχθεί η Ελλάδα και να το υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού ορίζει ότι οι αιτούντες άσυλο θα μεταφέρονται σε Κέντρα Υποδοχής κατά μήκος των συνόρων (όπως ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου), στα οποία θα αντιμετωπίζονται ως ευρισκόμενοι ΕΚΤΟΣ Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!

Δηλαδή ο χώρος του ΚΥΤ και του διπλανού ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ που θέλουν μάλιστα να αυξήσουν από την Κυβέρνηση την χωρητικότητα του, δεν θα θεωρούνται έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα και της Ελλάδος που ανήκει σε αυτήν. Είναι δυνατόν; Δεν τα λέμε εμείς, αλλά τα ανέφερε στην Βουλή ο κυβερνητικός βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης στη “Συζήτηση σχετικά με το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο”. Τι είπε ο κ.Βολουδάκης που είναι… σοκαριστικό, παρουσία μάλιστα του Έλληνα αρμόδιου Επιτρόπου της Ε.Ε Μαργαρίτη Σχοινά;

“Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης ορίζει ότι οι αιτούντες άσυλο θα μεταφέρονται σε Κέντρα Υποδοχής κατά μήκος των συνόρων, στα οποία θα αντιμετωπίζονται ως ευρισκόμενοι ΕΚΤΟΣ Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης (!!!!!!!!). Το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία εκφράζουν την άποψη ότι οι σχετικές διατάξεις επιφέρουν εν τοις πράγμασιν ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ….Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης αποδυναμώνει το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των συνόρων και αγγίζει ζητήματα ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Η Ελλάδα, κατά την άποψή μου δεν πρέπει να το αποδεχτεί”.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ