Έβρος: Πως θα εορταστεί η αυριανή επέτειος 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Έβρος: Πως θα εορταστεί η αυριανή επέτειος 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Αύριο Πέμπτη 25η Μαρτίου 2021, ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου1821, η οποία συμπίπτει φέτος με την συμπλήρωση των διακοσίων ετών (200) από την Επανάσταση του 1821.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις, τέλεση δοξολογιών και καταθέσεις στεφάνων, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, προβλέπεται ότι:

Σας γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα στην έδρα του νομού καταρτίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, για τις λοιπές πόλεις – έδρες δήμων από την οικεία δημοτική αρχή, τηρούμενης της αριθμ. 52749/28.09.2006 (ΦΕΚ 1488/Β΄/6.10.2006) υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό σειράς προβαδίσματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ορίζουμε γενικά τα εξής:

  1. Γενικός σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.
  2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ειδικά για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 25ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ώρα 11:00: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ.κ. Άνθιμου.

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, εντός του Ιερού Ναού κατά την Δοξολογία θα τηρηθούν οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, στο ναό, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ.κ. Άνθιμο.

Ώρα 12:00:Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη και κατάθεση στεφάνων σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β΄1119/22.03.2021 Άρθρο μόνο, σελ. 13602, αποφάσεις τροποποίησης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVIS-19 στο σύνολο της Επικράτειας», από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, τον εκπρόσωπο της Βουλής, τον Στρατηγό Διοικητή XII Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και έναν σαλπιγκτή.

Διδυμότειχο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Κατά την διάρκεια του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ηςΜαρτίου 1821, για το έτος 2021, ορίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην έδρα του Δήμου Διδυμοτείχου ως εξής:

ΓΕΝΙΚΑ

  • Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 23ηςΜαρτίου μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ηςΜαρτίου 2021.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, των οδών και των πλατειών της πόλης, κατά της βραδινές ώρες της 24ης και 25ηςΜαρτίου 2021.

ΠΕΜΠΤΗ 25ΜΑΡΤΙΟΥ

  • Ώρα 07:00π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της πόλης.
  • Ώρα 08:00 π.μ. :Επίσημη έπαρση της σημαίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και έναν σαλπιγκτή και φωταγώγηση στρατοπέδων.
  • Ώρα 11:00π.μ.:Επίσημη δοξολογία, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός, κυρία Δελήμπαλτα Βασιλική.Τ έλος προσέλευσης επισήμων 10:50 π.μ
  • Ώρα 11:30π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από δάφνη από Βουλευτές του Νομού, τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου, το Στρατηγό – Διοικητή XVΙ M/K Μ.Π. , τον Δ/ντη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας ή εκπρόσωπο, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου και εκπροσώπους παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, κατά την καθορισμένη τάξη.
  • Παρακαλούνται όλα τα σωματεία και οι οργανώσεις που θα συμμετέχουν στον παραπάνω εορτασμό να εκπροσωπηθούν από ένα και μόνο άτομο.

Επίσης καλούνται όλα τα σχολεία της πόλης να παραστούν στην τελετή κατάθεσης στεφάνων με έναν και μόνο εκπρόσωπο του τμήματος της Σημαίας (σημαιοφόρος) και έναν συνοδό δάσκαλο – καθηγητή.

Η πρόθεση για κατάθεση στεφάνων παρακαλούμε να δηλώνεται από την προηγούμενη μέρα (24/03/2021) στους υπεύθυνους τελετάρχες. Τηλέφωνο επικοινωνίας Τελετάρχη κου. Καργιώτη Πασχάλη (6947529242).

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες και οι παρευρισκόμενοι, να τηρήσουν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις (χρήση μάσκας προστασίας προσώπου & αποστάσεις 2,0m.)

  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.
  • Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τιμές θα αποδώσουν δύο οπλίτες ΣΝ και ένας σαλπιγκτής.

  • Ώρα 17:00μ.μ.: Υποστολή της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με μέριμνα της XVI M/K Μ.Π.