Φυλάκιο Ορεστιάδας: Συμβολική κατάθεση στεφάνων σήμερα, από Προέδρους Κοινοτήτων και δήμαρχο (ΒΙΝΤΕΟ)

Φυλάκιο Ορεστιάδας: Συμβολική κατάθεση στεφάνων σήμερα, από Προέδρους Κοινοτήτων και δήμαρχο (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμβολική κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μνημείο πεσόντων του Φυλακίου Ορεστιάδας, από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας, αλλά και τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη.

Με το χιόνι να πέφτει αραιά, όλοι οι Πρόεδροι κατέθεσαν στεφάνι για την φετινή εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που συμπίπτει με την συμπλήρωση 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων  και την Επανάσταση του 1821, που έδιωξε τον τουρκικό ζυγό και έφερε την Ελευθερία στους Έλληνες μετά από αιώνες σκλαβιάς. Με την συμβολική σημερινή κίνηση, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της περιοχής, θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν καμιά επέκταση των δύο δομών που υπάρχουν στο Φυλάκιο, του ΚΥΤ  και του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.

Τι αποφασίστηκε για την Κυριακή

Πριν από την κατάθεση των στεφάνων, έγινε σύσκεψη τους υπό την προεδρία του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος επίσης κατέθεσε στεφάνι, ενώ… επόπτευε και σήμερα όλη την διαδικασία. Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει και στην σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγες ημέρες αλλά και στην Επιτροπή Αγώνα είτε την αρχική είτε την διευρυμένη, ελέγχοντας πλέον προσωπικά πλήρως κάθε εκδήλωση ή διαμαρτυρία, για λόγους που μόνο οπ ίδιος μπορεί να γνωρίζει.

Ο κ.Μαυρίδης ενημέρωσε για όσα συζητήθηκαν από την Επιτροπή Αγώνα και συμφωνήθηκε την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 11 το πρωί, οι Πρόεδροι να προχωρήσουν σε συμβολική διαμαρτυρία έξω από τις εισόδους των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αν και δεν απηύθυναν κάποιο κάλεσμα επίσημα στον κόσμο, προφανώς όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί για άλλη μια φορά κόντρα στην κυβερνητική επιμονή να επεκταθούν τελικά οι χώροι και να αυξηθεί η χωρητικότητα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ κατά 370 άτομα, θα μπορεί να παραβρεθεί.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης μίλησε μετά την σημερινή κατάθεση στεφάνων, σατο ΒΙΝΤΕΟ που βλέπετε και είναι (όπως και το προηγούμενο) του Κώστα Θεοχαρίδη και της σελίδας ΟΧΙ HOT SPOT ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.