Γιάννης Ξανθούλης: Τα “επεισοδιακά” παιδικά χρόνια στην Αλεξανδρούπολη – Συζήτηση με τον Παύλο Τσίμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιάννης Ξανθούλης: Τα “επεισοδιακά” παιδικά χρόνια στην Αλεξανδρούπολη – Συζήτηση με τον Παύλο Τσίμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα “επεισοδιακά” παιδικά του χρόνια στην Αλεξανδρούπολη, θυμήθηκε ο χαρισματικός συντοπίτης μας δημοσιογράφος, λογοτέχνης και θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης.

Συζητώντας στην εκπομπή “Ναυαγοί” του Παύλου Τσίμα στο pod.gr, ο κ.Ξανθούλης θυμάται τα παιδικά χρόνια στην Αλεξανδρούπολη, που ο ήχος τους ήταν η… νότα «Μηηη», των απαγορεύσεων, αλλά και το ραδιόφωνο που του κρατούσε με τις ώρες συντροφιά. Περιγράφει την οικογένειά του ως «σουρεαλιστική», με τον ίδιο να δηλώνει ότι θα γίνει «ποιητής», να πίνει κρυφά ούζο γιατί νόμιζε ότι έτσι δεν θα μεγαλώσει, και να αλλάζει το «ποιητής» -επειδή πέθαιναν όλοι νέοι- σε «συγγραφέας». Μαθητής έγραψε μια δική του Εγκυκλοπαίδεια, όπου κατέγραφε τα πιο απίθανα και παράλογα πράγματα. Όλα αυτά στην πρωτεύουσα του Έβρου όπου και μεγάλωσε.

Σε μια απολαυστική συζήτηση ο Γιάννης Ξανθούλης θυμάται επίσης πώς βρέθηκε να γράφει ευθυμογράφημα στις εφημερίδες, τα πρώτα του θεατρικά έργα, τη συνεργασία του με τον Λάκη Λαζόπουλο, την Ελεύθερη Σκηνή, την Αλίκη Γεωργούλη στο θέατρο «Αποθήκη», τη μοναδική «φρικτή» εμπειρία του ως ηθοποιός, το πέρασμά του από το ραδιόφωνο και την παντοτινή σχέση του με το γράψιμο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ στο pοdcast με τον Παύλο Τσίμα