Περιφέρεια ΑΜΘ: Συναυλία με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους Πέγκυ Ζήνα, Παναγιώτη Πετράκη

Περιφέρεια ΑΜΘ: Συναυλία με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους Πέγκυ Ζήνα, Παναγιώτη Πετράκη

Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9 μ.μ. στον χώρο του Δημοτικού Γηπέδου Κομοτηνής (ΔΑΚ) μουσική εκδήλωση – συναυλία με τίτλο «Νύχτα Μαγικιά» με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές Πέγκυ Ζήνα και Παναγιώτη Πετράκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον Εθνικό κορμό.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ιδρύθηκε πριν από 24 χρόνια από μουσικούς–συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 10 καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας. Στόχος της Ορχήστρας είναι η ανάδειξη του συνολικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, η προβολή και η εξοικείωση του έργου σημαντικών ποιητών, όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μανώλης Αναγνωστάκης κ.ά. και τέλος, η προσπάθεια ανάδειξης της υπάρχουσας σύνδεσης μεταξύ των λαϊκών και λυρικών έργων με τη συμφωνική μουσική του συνθέτη.

Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Βασιλάς

Μουσικοί: Θανάσης Βασιλάς, μπουζούκι, κορυφαίος / Γιάννης Ματσούκας, μπουζούκι / Δημήτρης Ανδρεάδης, πιάνο / Ξενοφών Συμβουλίδης, πνευστά / Παντελής Ντζιάλας, κιθάρα / Αρτέμης Σαμαράς, βιολί, βιόλα / Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν / Θεόδωρος Κουέλης, μπάσο / Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς / Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά.

Παρουσίαση: Γιάννης Αρμουτίδης

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Για την είσοδο απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση μέσα από το link της Περιφέρειας: pamth.gov.gr στη συνέχεια κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο “Onlineηλεκτρονικές κρατήσεις εκδηλώσεων». Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid-19.

Έναρξη κρατήσεων: Τρίτη31/8/2021 και ώρα 18:00