Πέντε πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Δαδιάς από πτώση κεραυνών – Ρίψεις το πυροσβεστικό ελικόπτερο

Πέντε πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Δαδιάς από πτώση κεραυνών – Ρίψεις το πυροσβεστικό ελικόπτερο

Πέντε εστίες πυρκαγιάς ξέσπασαν πριν το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του δάσους της Δαδιάς, από πτώση κεραυνών σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι τέσσερις φωτιές ήταν στην Δαδιά και η μία εξ αυτών προς το Σιδηροχώρι και λόγω του… ευαίσθητου της περιοχής, με το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης, δόθηκε εντολή από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστα Κούκουρα να επέμβει και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο. Έτσι σηκώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όπου σταθμεύει και ξεκίνησε ρίψεις, με αποτέλεσμα όλα σχεδόν τα σημεία των πέντε πυρκαγιών να ελεγχθούν, πριν εξελιχθούν σε μεγάλο πρόβλημα.

Ο κ.Κούκουρας, μαζί με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου Σπύρο Κούτρα βρίσκονται μάλιστα στα σημεία από την πρώτη στιγμή, ενώ έγινε σημαντική κινητοποίηση και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων από όλο τον Έβρο, με οχήματα και προσωπικό, προκειμένου να μην αφεθεί το παραμικρό ενδεχόμενο επέκτασης των πυρκαγιών, που όπως επισημάναμε οι εκτιμήσεις είναι ότι προκλήθηκαν από πτώσεις κεραυνών οι οποίοι είναι δεκάδες από χθες.

14:00-Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, έχουν ήδη ελεγχθεί όλα τα σημεία όπου ξέσπασαν οι φωτιές (η φωτογραφία του Evros-news.gr είναι από μια εξ αυτών) και απλά δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο προληπτικά για τυχόν αναζωπυρώσεις.