Ζηλιασκόπουλος-ΤΑΙΠΕΔ: Η Αλεξανδρούπολη μπαίνει στο χάρτη των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων

Ζηλιασκόπουλος-ΤΑΙΠΕΔ: Η Αλεξανδρούπολη μπαίνει στο χάρτη των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων

«Το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει, θα βοηθήσει ουσιαστικά την πόλη και θα είναι ένα ορόσημο για την επόμενη μέρα για την πόλη της Αλεξανδρούπολης», δήλωσε ο Εβρίτης πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, κατά την χθεσινή επίσκεψη του στο λιμάνι.

Συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Δημήτρη Πολίτη, ο συντοπίτης μας (από το Θούριο Ορεστιάδας) επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, συναντήθηκαν με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και όλες τις εξελίξεις από τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ. Στις δηλώσεις που έκαναν στη συνέχεια στους δημοσιογράφους, ο κ.Ζηλιασκόπουλος τόνισε:

«Η Αλεξανδρούπολη μπαίνει ήδη στον χάρτη των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων και θεωρούμε ότι το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει, θα βοηθήσει ουσιαστικά την πόλη και θα είναι ένα ορόσημο για την επόμενη μέρα για την πόλη της Αλεξανδρούπολης».

Επίσης εξήρε το έργο της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, σημειώνοντας πως με τις ενέργειές της έχει αρχίσει, την τελευταία διετία, η αξιοποίηση των υποδομών του λιμένα, αναδεικνύοντας τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική του θέση.

Αναφορικά με τις συνδυασμένες μεταφορές, είπε ότι υπάρχουν «τεράστιες προοπτικές», ενώ και οι δράσεις τις οποίες έχει αναλάβει η διοίκηση, αναδεικνύουν πλέον το λιμάνι ως διαμετακομιστικό κόμβο.

«Θεωρούμε ότι οι επενδυτές θα ενδιαφερθούν ν’ αξιοποιήσουν περαιτέρω αυτή τη δυνατότητα που τους δίνεται. Προφανώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ένα ιδιαίτερο λιμάνι, αλλά με μεγάλα πλεονεκτήματα. Μπορεί να είναι τρομερά ανταγωνιστικό. Έχει μία ενδοχώρα η οποία απλώνεται, όπως είπαν και ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΑ μέχρι και τον Δούναβη, που μία διασύνδεση μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Δούναβη σιδηροδρομικής, θα δώσει τελείως άλλες προοπτικές.»

» Το να ενώσεις Αιγαίο με την Κεντρική Ευρώπη. Αυτό θεωρώ ότι η διοίκηση το έχει δουλέψει πολύ συστηματικά το τελευταίο διάστημα. Αυτό ήταν εξαρχής και το όραμα για τις συνδυασμένες μεταφορές, αυτός είναι ο ορισμός των συνδυασμένων μεταφορών. Μπαίνοντας στον παγκόσμιο χάρτη των εφοδιαστικών αλυσίδων, όταν το δούνε αυτό οι αγορές, ανταποκρίνονται…», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πολίτης: Εντός του 2022 θα γίνει

η εγκατάσταση του επενδυτή στο λιμάνι

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ενέργειες της διοίκησης καταδεικνύουν τη σημασία που έχει το λιμάνι ως μέρος ενός ευρύτερου κύκλου μεταφορών και για την περιοχή του Έβρου, αλλά και ευρύτερα για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Ερωτηθείς για τη διαγωνιστική διαδικασία, δήλωσε: «Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο δυνατόν γρηγορότερα και πιστεύω ότι μέχρι του τέλους του χρόνου θα μπορούμε να έχουμε δεσμευτικές προσφορές από τα σχήματα εκείνα τα οποία έχουν δείξει ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Είμαστε στην τελική ευθεία. Η κίνηση η οποία γίνεται είναι στρατηγικής σημασίας. Μεταξύ της ημερομηνίας των δεσμευτικών προσφορών και το closing, πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Σίγουρα εντός του 2022 θα έχουμε την εγκατάσταση του επενδυτή».

Κ. Χατζημιχαήλ: Ρεκόρ τριακονταετίας

στη διακίνηση φορτίων και οχημάτων

«Έχοντας επιτύχει ρεκόρ τριακονταετίας αναφορικά με τη διακίνηση χύδην φορτίων και οχημάτων, ήδη από το πρώτο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους και εν αναμονή της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών των επενδυτικών μερών, τα οποία έχουν λάβει μέρος στη διαδικασία για την παραχώρηση του πλειοψηφικού μεριδίου, του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, υποδεχόμαστε τη νέα διοίκηση του βασικού μετόχου του Οργανισμού, του ΤΑΙΠΕΔ.»

» Στις συσκέψεις που προηγήθηκαν κάναμε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και παρουσίαση της στρατηγικής του Οργανισμού. Παρουσιάσαμε επίσης την επίτευξη στρατηγικού βάθους σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη, την επίτευξη των συνδυασμένων μεταφορών, όπως αυτές ξεκίνησαν από το καλοκαίρι του 2020, κορυφώθηκαν το φετινό καλοκαίρι, αλλά και όλες τις προοπτικές σε ό,τι αφορά τη μεγέθυνση των φορτίων τα οποία επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Κώστας Χατζημιχαήλ, μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*