Τσαλικάκης: “Ξαναλειτουργούν από Δευτέρα τα Περιφερειακά Ιατρεία του Έβρου” – Οι έντονες αντιδράσεις έφεραν αποτέλεσμα

Τσαλικάκης: “Ξαναλειτουργούν από Δευτέρα τα Περιφερειακά Ιατρεία του Έβρου” – Οι έντονες αντιδράσεις έφεραν αποτέλεσμα

Από την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία του Έβρου, επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση τους όπως ανακοίνωσε χθες στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.

Οι έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από τον κόσμο και τους θεσμικούς εκπροσώπους οι οποίοι ξεσηκώθηκαν εναντίον της συγκεκριμένης απαράδεκτης απόφασης που πήρε η 4η ΥΠΕ, ξαφνικά και χωρίς την παραμικρή συνεννόηση και ενημέρωση, φαίνεται πως… έπιασαν τόπο. Ο κ.Τσαλικάκης διευκρίνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την δημοσιογράφο Μαρία Μανάκα, ότι το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι μειωμένο, ενώ οι μέρες λειτουργίας  θα είναι μια έως δυο φορές την εβδομάδα ή ανά δεκαήμερο, ανάλογα με το πρόγραμμα που εφάρμοζε το κάθε ιατρείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σουφλί: Έξαλλος ο δήμαρχος Π.Καλακίκος για το κλείσιμο των ιατρείων – “Δυο χρόνια υποβαθμίζουν την υγεία”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Σουφλί: Ψήφισμα έντονης διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου για το κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων

Σε δηλώσεις του ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ  ανέφερε ότι «εκτιμώντας την κατάσταση και κάνοντας  έναν ανασχεδιασμό όπως υποσχεθήκαμε, τροποποιούμε το πρόγραμμα. Πορευόμαστε δειλά δειλά και όσο μας επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση.»

Να σημειωθεί ότι πέραν της αναστολής λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων στο νομό,  καμία άλλη παρέμβαση όπως π.χ στα Κέντρα Υγείας δεν είχε γίνει ΑΠΟ ΤΗΝ 4Η ΥΠΕ  δυσχεραίνοντας  έτσι την λειτουργία τους .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ-Μέτιος: “Λάθος ο χειρισμός της αναστολής λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων – Δίκαια διαμαρτύρονται κάτοικοι και δήμαρχοι”

Με την απόφαση του αυτή  ο κ. Τσαλικάκης διορθώνει την λανθασμένη απόφαση που είχε πάρει ο ίδιος μαζί με την Υποδιοικήτρια κ.Χατζοπούλου, που είχε αναγκάσει χιλιάδες ηλικιωμένους στην πλειοψηφία τους Εβρίτες απομακρυσμένων χωριών που εξυπηρετούνται από τα υπάρχοντα  περιφερειακά ιατρεία του νομού σε ταλαιπωρία.

-Διδυμότειχο: Έντονη διαμαρτυρία της Κοινότητας Μεταξάδων, για το κλείσιμο του Περιφερειακού Ιατρείου τους