Έβρος: Χιονίζει και στα χωριά της περιοχής Διδυμοτείχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Έβρος: Χιονίζει και στα χωριά της περιοχής Διδυμοτείχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το μεσημέρι της Παρασκευής η κακοκαιρία “Ελπίς” επηρεάζει το νομό Έβρου με χιόνια, έστω και μικρής έντασης σε διάφορες περιοχές του.

Αρχικά στα ορεινά του Σουφλίου και της Ορεστιάδας (Πεντάλοφος), στη συνέχεια πιο νότια όπως οι Φέρες, ο Πέπλος και η Εγνατία Οδός και εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή του Διδυμοτείχου και ιδιαίτερα σε κάποια χωριά του τα οποία βρίσκονται προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και σε υψηλότερο υψόμετρο. Όπως το Παλιούρι για παράδειγμα, όπου το χιόνι που πέφτει ήδη άρχισε να το… στρώνει ακόμα και στο έδαφος, μετά από στέγες σπιτιών, αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Ορεστιάδα: Ξεκίνησε να χιονίζει στον Πεντάλοφο – Η κακοκαιρία “Ελπίς” άρχισε (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που εκδόθηκε στις 20-01-2021, προβλέπεται από το Σάββατο 22-01-2022  βαθμιαία πτώση της  θερμοκρασίας.  Από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη ο παγετός θα είναι ισχυρός και κατά τόπους ολικός. Επίσης, το Σάββατο 22-01-2022 θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις ακόμα και πεδινές περιοχές της Θράκης.

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Δημητρίου Πέτροβιτς όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου έχει τεθεί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που       προέρχονται από την  εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων,όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά μέσω του 100 με τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις, στο 199  με τις κατά τόπους  Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*