Ορεστιάδα: Εκδικάστηκαν τα Ασφαλιστικά Μέτρα δήμου, ΤΟΕΒ, για παύση εργασιών στο Φυλάκιο – Οι αποφάσεις

Ορεστιάδα: Εκδικάστηκαν τα Ασφαλιστικά Μέτρα δήμου, ΤΟΕΒ, για παύση εργασιών στο Φυλάκιο – Οι αποφάσεις

Εκδικάστηκε σήμερα στα δικαστήρια της Ορεστιάδας, η Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων που κατέθεσαν ο δήμος Ορεστιάδας δια της ΔΕΥΑΟ και ο ΤΟΕΒ Ρυζίων, για παύση των εργασιών που ξεκίνησαν στο Φυλάκιο εδώ και δυο εβδομάδες, για την κατασκευή ουσιαστικά μιας νέας δομής λαθρομεταναστών.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας ζητάει να σταματήσουν οι εργασίες, γιατί από το σημείο που βρίσκονται τα 33,7 στρέμματα τα οποία έχουν νοικιαστεί για την δημιουργία νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας 240 ατόμων σε πρώτη φάση, διέρχεται ο αγωγός ύδρευσης του χωριού Κέραμος και υπάρχει κίνδυνος βλάβης που θα αφήσει χωρίς νερό το χωριό. Ο ΤΟΕΒ Ρυζίων από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι στον χώρο αυτό υπάρχουν αγωγοί δικοί του άρδευσης και υπάρχει επίσης κίνδυνος καταστροφής τους.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η απόφαση για τα Προσωρινά Ασφαλιστικά Μέτρα, να εκδοθεί δηλαδή διαταγή παύσης τω εργασιών μέχρι την κύρια εκδίκαση, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ τα κύρια Ασφαλιστικά Μέτρα θα εκδικαστούν στα μέσα Φεβρουαρίου. Αν απορριφθούν τα προσωρινά, κάτι που όλοι απευχόμαστε. οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά, ενώ φυσικά χειρότερα θα είναι τα πράγματα αν απορριφθεί και η κύρια Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων.

Εκείνο πάντως που επισημαίνουν νομικοί και όχι μόνο, είναι ότι ακόμα και αν γίνουν δεκτά και το δικαστήριο αποφασίσει την παύση των εργασιών, όλα αυτά θα έπρεπε να συμβούν καιρό πριν και ο δήμος Ορεστιάδας να είχε προβεί στις συγκεκριμένες νομικές κινήσεις πριν ακόμα ξεκινήσουν τα έργα από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ. Κι όχι να… σέρνονται ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και οι υπηρεσίες του πίσω από τα γεγονότα και επειδή ο απλός κόσμος της περιοχής, με τον Πρόεδρο Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη μόνο του μπροστάρη αρχικά, αντέδρασε έντονα στην κατασκευή νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών.