Ορεστιάδα: Κρατούν στην ΔΕΥΑΟ άλλα 3 χρόνια τον Διευθυντή που συνταξιοδοτείται – Τόπο στα… νιάτα!!!

Ορεστιάδα: Κρατούν στην ΔΕΥΑΟ άλλα 3 χρόνια τον Διευθυντή που συνταξιοδοτείται – Τόπο στα… νιάτα!!!

Ιδιαίτερη αδυναμία στην αξιοποίηση συνταξιούχων φαίνεται πως έχει η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη στην Ορεστιάδα και είτε τους προσλαμβάνει, είτε τους διατηρεί για χρόνια και μετά την συνταξιοδότηση τους.

Μετά την κυρία Ζαχαρούλα Πέπη, την οποία προσέλαβε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης ως Γενική Γραμματέα του δήμου Ορεστιάδας, μετά την αποχώρηση και συνταξιοδότηση της με εθελουσία από την Τράπεζα Πειραιώς, τώρα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ορεστιάδας, μεθοδεύει την παραμονή του Γενικού Διευθυντή Πολυχρόνη Τριανταφυλλίδη. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, στενός συνεργάτης στην ΔΕΥΑΟ του δημάρχου και Προέδρου της κ.Μαυρίδη, αλλά και του νυν Αντιπροέδρου Δημήτρη Τσελεμπή, συνταξιοδοτείται αυτό τον μήνα και συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου 2022, αφού συμπληρώνει το 67ο έτος της ηλικίας του.

Όμως στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΟ, θα εξεταστεί το αίτημα που υπέβαλλε ο ίδιος ο κ.Τριανταφυλλίδης, να παραμείνει για άλλα 3 χρόνια στην θέση του Γενικού Διευθυντή, αφού Μαυρίδης και Τσελεμπής φαίνεται ότι… δεν μπορούν να δουλέψουν χωρίς αυτόν. Μάλιστα, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη των θεμάτων της αυριανής συνεδρίασης Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, το 1ο θέμα είναι:

Προφανώς ήθελαν να γράφουν… για την λήψη σύνταξης γήρατος και όχι λήξη που υπάρχει στην πρόσκληση της συνεδρίασης, αλλά όπως φαίνεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο, ο ίδιος ο κ.Τριανταφυλλίδης ζητάει να παραμείνει για επιπλέον 3 χρόνια, ως τα 70 του χρόνια δηλαδή και θα εισπράττει το 30% της σύνταξης του όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ θα έχει φυσικά και τις αποδοχές του Γενικού Διευθυντή. Δεν γνωρίζουμε αν οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές του με ποσοστό τη σύνταξης και όσα θα εισπράττει για άλλα 3 χρόνια από την ΔΕΥΑΟ θα είναι πολύ μεγαλύτερες από την σύνταξη που δικαιούται. Όπως βλέπετε όμως, έγινε ερώτημα προς την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης ΕΔΕΥΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η απάντηση του νομικού της ΕΔΕΥΑ Πάνου Ζυγούρη (είναι και νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ παρεμπιπτόντως) είναι ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, εφ όσον το ζητήσει με αίτηση του ο ίδιος ο εργαζόμενος που συνταξιοδοτείται:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 1ο ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

1ο ΘΕΜΑ-ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

Φυσικά, με δεδομένη την πλειοψηφία που έχει η δημοτική αρχή και στο Δ.Δ της ΔΕΥΑΟ, αναμένεται να γίνει αποδεκτή η αίτηση του Πολυχρόνη Τριανταφυλλίδη να παραμείνει άλλα 3 χρόνια, αν και συνταξιούχος και ως τα 70 του χρόνια στην θέση του Γενικού Διευθυντή. Το γνωστό… τόπο στα νιάτα, αν λάβουμε υπόψη  τις περιπτώσεις των Τριανταφυλλίδη και της Γενικής Γραμματέως Ζαχαρούλας Πέπη, προφανώς δεν ισχύει για τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και την δημοτική του ομάδα. Να δώσει δηλαδή την ευκαιρία σε νέα παιδιά, είτε τοποθετώντας τα σε αυτές τις θέσεις ευθύνης, είτε προσλαμβάνοντας τους.

Μόνο όταν πρόκειται για τα… δικά τους παιδιά, το εφαρμόζουν. Την κόρη του δημοτικού συμβούλου ιαι Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΟ Δημήτρη Τσελεμπή, η οποία είναι έμμισθη Ειδική Συνεργάτης του Βασίλη Μαυρίδη από το 2014 έως τώρα, αλλά και τον γιο του πρώην Αντιδημάρχου και νυν Προέδρου του ΚΚΠΑΔΟ Γιάννη Παπαϊωάννου, Τον οποίο προσέλαβαν πρώτα ως ΔΕ στην Πολιτική προστασία και στη συνέχεια ως ΠΕ στο ΚΚΠΑΔΟ, με Πρόεδρο τον πατέρα του.

Να σημειώσουμε και κάτι ακόμα. Ο Πολυχρόνης Τριανταφυλλίδης θεωρείται και είναι “δεξί χέρι” και στενός συνεργάτης στην ΔΕΥΑΟ του δημάρχου και Προέδρου της Βασίλη Μαυρίδη και του Αντιπροέδρου (και πρώην Προέδρου) Δημήτρη Τσελεμπή. Ο άνθρωπος τους στην συγκεκριμένη Δημοτική Επιχείρηση. Το… μάτι και το αυτί τους. Θεωρείται επίσης από τους βασικούς “υπεύθυνους” της πρωτοφανούς ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλλεται από την ΔΕΥΑΟ και την δημοτική αρχή Μαυρίδης ο εργαζόμενος της Δημήτρης Γραμμενούδης. Τον οποίο χωρίς ίχνος ντροπής και ανθρωπιάς, αφήνουν απλήρωτο επί μήνες και αναγκάζεται να προσφεύγει στην Δικαιοσύνη για να εισπράττει τα δεδουλευμένα του.

Κι επίσης ο κ.Τριανταφυλλίδης ήταν ο υπέρμαχος της αμφισβήτησης της νομιμότητας πρόσληψης του Δημήτρη Γραμμενούδη, για τον οποίο ο δήμος Ορεστιάδας και η ΔΕΥΑΟ έφτασαν ως το Συμβούλιο της Επικρατείας, με στόχο να κριθεί παράνομη η πρόσληψη του. Όμως πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, όπως αποκάλυψε στο δημοτικό συμβούλιο η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Γκουγκουσκίδου, δικαίωσε τον κ.Γραμμενούδη, τον οποίο η δημοτική αρχή Μαυρίδη συνεχίζει να… ταλαιπωρεί απάνθρωπα και δεν του πληρώνει τα δεδουλευμένα επικαλούμενοι… δικαστικές εκκρεμότητες, τις οποίες η ίδια δημιουργεί με συνεχεία προσφυγές. Τον Πολυχρόνη Τριανταφυλλίδη πάντως τον πληρώνουν κανονικά και θα συνεχίσουν να τον πληρώνουν για άλλα 3 χρόνια μετά την συνταξιοδότηση του στις 27 Φεβρουαρίου, ως τα 70 του χρόνια ως Γενικό Διευθυντή.

Έτσι, για να βλέπουν οι δημότες και οι πολίτες της Ορεστιάδας, ποιους ανθρώπους ψηφίζουν.