Θεοδωρικάκος: Άφαντοι οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες που υποσχέθηκε στον Έβρο – “Εξαφανισμένος” ο ίδιος για ΚΥΤ Φυλακίου

Θεοδωρικάκος: Άφαντοι οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες που υποσχέθηκε στον Έβρο – “Εξαφανισμένος” ο ίδιος για ΚΥΤ Φυλακίου

Έχουν περάσει ήδη 8 μήνες από τον Ιούλιο του 2021 που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ κοινή απόφαση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη, για την: “Πρόσληψη Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου».

Επίσης, πέρασαν 5 μήνες από την επίσκεψη του “διαδόχου” του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στον Έβρο τον Οκτώβριο του 2021 και την κατηγορηματική του δήλωση-διαβεβαίωση, πως θα προσληφθούν σύντομα άλλοι 250 νέοι Συνοριοφύλακες στο νομό Έβρου. Μάλιστα όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά από την Αλεξανδρούπολη, μετά την σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, δημάρχους του νομού και τους κυβερνητικούς βουλευτές:  “Οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες θα προσληφθούν έχοντας ως ισχυρό κριτήριο την εντοπιότητα. Δηλαδή 250 που κατάγονται και ζουν εδώ, θα έρθουν να υπηρετήσουν την Συνοριοφυλακή”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ

Τίποτα δεν… κινείται για την πρόσληψη

των 250 νέων Συνοριοφυλάκων που υποσχέθηκε

Βρισκόμαστε όμως ήδη στα τέλη Μαρτίου και… δεν κουνιέται φύλλο για την πρόσληψη αυτών των 250 Συνοριοφυλάκων. Αν και είχε αφεθεί να διαρρεύσει πως μπορούσαν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μέχρι και το τέλος του 2021, φτάνουμε στο…  Πάσχα και ακόμα να δούμε.. φως από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, πως ακόμα και στο τηλεοπτικό μήνυμα που έστειλε με ΒΙΝΤΕΟ σε εκδήλωση της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών πριν από λίγο καιρό, ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ για αυτή την ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ-ΥΠΟΣΧΕΣΗ του. Οπότε, ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη άλλων 250 νέων Συνοριοφυλάκων, την στιγμή που το Evros-news.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι αρκετοί είναι οι νεαροί σε ηλικία συντοπίτες μας οι οποίοι περιμένουν να υποβάλλουν αίτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θεοδωρικάκος από Έβρο: Με τον φράχτη και 250 νέους Συνοριοφύλακες, ενισχύουμε την ασφάλεια των συνόρων

Άφαντοι λοιπόν οι νέοι Συνοριοφύλακες που θα έρχονταν στο νομό Έβρο και με την εντοπιότητα που θα προβλέπονταν, όπως έγινε και στην πρόσληψη των 400 μονίμων και αυτό θα πρέπει να πιστωθεί στον προκάτοχο του στο ίδιο υπουργείο Μιχάλη Χρυσοχοίδη(όπως και ο φράχτης των 27 χιλιομέτρων στην περιοχή Φερών), θα έδινε τη δυνατότητα σε συντοπίτες μας νέους να ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία ως Συνοριοφύλακες.

Όπως παραμένει “εξαφανισμένος” και ο ίδιος ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο θέμα επέκτασης των δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Την στιγμή που οι εργασίες για την κατασκευή νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας 250 λαθρομεταναστών, αρμοδιότητας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς, ο κ.Θεοδωρικάκος συνεχίζει να ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ και να ΑΠΑΞΙΟΙΕΙ να απαντήσει στην τοπική κοινωνία. Όχι μόνο δεν ήρθε στην Ορεστιάδα, όπως ζήτησε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και το δημοτικό συμβούλιο επανειλημμένα, αλλά ούτε για λίγα λεπτά δεν βγήκε να πάρει μέρος ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι απαντήσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου για ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, προσλήψεις Συνοριοφυλάκων

Για να γράψει ολόκληρο ΒΙΝΤΕΟ αρκετών λεπτών καθαρά για δημοσιοσχετίστικους λόγους με το οποίο χαιρέτισε μια απλή κοπή πίτας ενός ουσιαστικά ανύπαρκτου Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης, της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών, βρήκε τον χρόνο ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος. Να αφιερώσει όμως μισή ώρα έστω σε τηλεδιάσκεψη με το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας για να εκφράσει τις απόψεις του, να ενημερώσει και να ακούσει τα ερωτήματα, τα αιτήματα και την αγωνία των ανθρώπων του βορείου Έβρου για όσα συμβαίνουν στο ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, δεν βρήκε χρόνο. Τους… έγραψε κανονικά όλους στα παλαιότερα των υποδημάτων του ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δυστυχώς…