Διδυμότειχο: Μετά το Πάσχα η συνάντηση με Πρωθυπουργό, Κεραμέως για Νοσηλευτική, Ψυχολογία, ενώ ο χρόνος στερεύει

Διδυμότειχο: Μετά το Πάσχα η συνάντηση με Πρωθυπουργό, Κεραμέως για Νοσηλευτική, Ψυχολογία, ενώ ο χρόνος στερεύει

Για μετά τις γιορτές του Πάσχα πάει η συνάντηση που αποφάσισε να ζητήσει με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό Παιδείας Νίη Κεραμέως η Επιτροπή Αγώνα για τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου. 

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στις χθεσινές του ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, μετά την προχθεσινή σύσκεψη της συγκεκριμένη Επιτροπής Αγώνα, με μοναδικό θέμα την παραμονή της Νοσηλευτικής στην πόλη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εκφράζεται η πλήρης αντίθεσή του στην πρόταση του ΔΙ.ΠΑ.Ε περί μεταφοράς της Σχολής στην Αλεξανδρούπολη. Βέβαια, τόσο για τη Νοσηλευτική όσο και για το Τμήμα Ψυχολογίας που το ΔΠΘ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να λειτουργήσει αν καταστεί εφικτό από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, τα χρονικά περιθώρια στερεύουν, αφού σε λίγο χρονικό διάστημα θα αποφασιστούν τα Μηχανογραφικά για τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και δεν υπάρχει η πολυτέλεια καθυστερήσεων.

Ο δήμαρχος κ.Χατζηγιάννογλου πάντως στις αλλεπάλληλες ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις χθες, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ομοφωνία και την σύμπνοια που επικράτησε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα που έγινε με τηλεδιάσκεψη. Παράλληλα τόνισε ότι ο ίδιος και όλοι στην Επιτροπή Αγώνα είναι έτοιμοι και για κινητοποιήσεις αν χρειαστεί. Θα μπορούσε βέβαια κανείς να προτείνει η πρώτη κινητοποίηση, ακόμα και με παρουσία φορέων και κόσμου στην Αλεξανδρούπολη που αρχές Μαίου θα βρεθεί ο Πρωθυπουργός, θα ήταν μια δυναμική αντίδραση.

Όπως τόνισε, στη συνάντηση τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θα συζητηθούν και εξηγηθούν όλα όσα έχει η ανάγκη η Νοσηλευτική Σχολή για την εύρυθμη λειτουργία της. Στη συνάντηση αυτή, όταν θα γίνει, θα υπάρξει αναφορά στο γεγονός ότι η λειτουργία της Σχολής μπορεί να στηριχθεί με τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, κάτι που θα στηρίξει παράλληλα  την περιοχή δίνοντας άλλον αέρα στον τόπο.

Στα αιτήματα της επιτροπής θα ζητηθεί να συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό  και οι δυο σχολές Νοσηλευτικής και Ψυχολογίας με έδρα το Διδυμότειχο. Μόνο που τουλάχιστον δημόσια για το Τμήμα Ψυχολογίας του ΔΠΘ με το οποίο θα ξεκινήσει η δημιουργία 5ης έδρας του στο Διδυμότειχο, ακόμα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου ανέφερε πως “είναι όλοι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν, πως ήρθε η ώρα των αποφάσεων προειδοποιώντας πως αν η κυβέρνηση παραβλέψει την απόφαση των μελών της επιτροπής αγώνα τότε θα υπάρξουν κινητοποιήσεις δηλώνοντας με έμφαση ότι η Νοσηλευτική αποτελεί ζήτημα ζωής και πνοής για τον τόπο μας».

Την επιτροπή αγώνα αποτελούν ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλιου κ. Δαμασκηνός, οι βουλευτές του νομού Χ. Δερμεντζόπουλος,  Α. Δημοσχάκης  Σ.Κελέτσης και Ν.Γκαρά, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρ. Μέτιος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ορεστιάδας Β. Μαυρίδης, οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων και οι δυο τοπικοί  καθηγητές της Σχολής Κώστας Βαφειάδης και Ανδρέας Παπανδρούδης. Η απόφαση για τις ενέργειες που θα γίνουν ήταν ομόφωνη, ενώ μόνο ο κ.Κελέτσης δεν έδωσε το παρόν στην συνεδρίαση, λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.