Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Πρώτη η Γκαρά, νέα ήττα Μαλτέζου αφού δεν εκλέχθηκε ο “εκλεκτός” του Σ.Δέδογλου

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Πρώτη η Γκαρά, νέα ήττα Μαλτέζου αφού δεν εκλέχθηκε ο “εκλεκτός” του Σ.Δέδογλου

Η βουλευτής Νατάσα Γκαρά αναδείχθηκε πρώτη με 156 ψήφους στο νομό Έβρου και φυσικά εκλέχθηκε απ’ ευθείας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μαζί με τις συνολικές ψήφους που συγκέντρωσε σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι μια νέα ήττα για τον αποτυχόντα υποψήφιο βουλευτή Έβρου το 2019, τον Μενέλαο Μαλτέζο, ο οποίος ως γνωστόν δεν κατάφερε να εκλεγεί εκ νέου στην Εξελεγκτική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Συνέδριο που διεξήχθη πριν λίγο καιρό. Πρώτος στόχος του στις χθεσινές διαδικασίες ήταν να μην είναι πρώτη στο νομό η βουλευτής κ.Γκαρά, ώστε να την… κοντύνει ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών και να την “αρπάξει” την βουλευτική έδρα. Γι’ αυτό τον σκοπό άλλωστε όλοι γνωρίζουν στον Έβρο ότι… τα δίνει όλα. Δεν τα κατάφερε αφού αναπληρώτρια Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του νομού εκλέχθηκε απ’ ευθείας, χωρίς την γυναικεία ποσόστωση δηλαδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Διπλός στόχος Μαλτέζου – Εκλογή των 3 “εκλεκτών” του και μείωση δύναμης της Γκαρά

Δεύτερος στόχος Μαλτέζου ήταν η εκλογή του “κολλητού” του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου Σπύρο Δέδογλου. Παρά την τεράστια κινητοποίηση, τις… αβάντες από τα τοπικά ΜΜΕ και τις συνεχείς επισκέψεις σε όλο το νομό από το “σύστημα Μαλτέζου”, ο… άνθρωπος του ήρθε δεύτερος στον Έβρο με 151 ψήφους. Έτσι, ο πότε αγρότης, πότε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας με… γενναία κρατική διαφήμιση επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πότε δημοσιογράφος (λέμε τώρα) κ.Δέδογλου, δεν εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή. Αυτό βέβαια έγινε λόγω της ποσόστωσης που ισχύει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπου θα εκλέγονταν 5 άνδρες και 5 γυναίκες από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Ίσως γι’ αυτό ο Σπύρος Δέδογλου να… μπέρδευε τα λόγια του στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και τον δημοσιογράφο Σταύρο Παπαδόπουλο, τον οποίο την μια φορά αποκάλεσε…Παπαδάκη και την άλλη… Αποστολίδη.

Πάλι καλά που δεν τον αποκάλεσε… Πιτιακούδη δηλαδή, αφού το Evros-news.gr είχε στο μυαλό του λέγοντας στο τέλος: “Εγώ δεν κονταίνω….το πολύ -πολύ να παχύνω λίγο”, επειδή είχαμε γράψει πριν τις εσωκομματικές εκλογές ότι ο ίδιος ως Συντονιστής και στο “σύστημα Μαλτέζου” στόχο είχαν να έχει μειωμένο αριθμό ψήφων η βουλευτής Νατάσα Γκαρά, ώστε να την “κοντύνουν” και να διευκολυνθεί στα σχέδια του ο κ.Μαλτέζος για να πάρει την βουλευτική έδρα. Αποδέχθηκε μάλιστα ότι ήταν πρώτος σε ψήφους στον Έβρο, ενώ είχε 151 και η βουλευτής Γκαρά 156, ενώ το αποκορύφωμα είναι ότι άφησε… αιχμές για την μη εκλογή του λέγοντας: “Αυτό ας το βλέπουν αυτοί που λειτούργησαν εδώ με κάποιους άλλους όρους στον Έβρο”, όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι οι μόνοι που ενήργησαν έτσι ήταν το σύστημα Μαλτέζου, του οποίου είναι βασικό γρανάζι.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΔΟΓΛΟΥ

Η ποσόστωση του… έφταιξε του κ.Μαλτέζου λοιπόν, αλλά φυσικά αν είχε βγει τέταρτος από τους άνδρες στην Περιφέρεια, θα είχε εκλεγεί. Χάρη πάντως στην ποσόστωση, εκλέχθηκε τελικά στην Κεντρική Επιτροπή και δεύτερη γυναίκα από το νομό Έβρου η Ελίζα Καλέση, η οποία αν και “ανύπαρκτη” κομματικά συγκέντρωσε 138 ψήφους. Την στήριξαν άλλωστε με νύχια και δόντια τόσο ο ίδιος ως Συντονιστής όσο και ο Μενέλαος Μαλτέζος, αφού θέλουν να την προωθήσουν ως δεύτερη γυναίκα υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ώστε να “κόψει” ψήφους στην Γκαρά. Έτσι με δημοσιεύματα και δικά της άρθρα σε φίλα προσκείμενα σάιτ τους (όχι κατ’ ανάγκη φιλοσυριζαϊκά), αλλά και την τεράστια… αβάντα που της έδωσαν επισκεπτόμενοι μαζί της όλο τον Έβρο.

Όπως λένε άλλωστε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όποιος δει τις ψήφους που πήραν στα διάφορα εκλογικά κέντρα Δέδογλου και Καλέση, ιδιαίτερα στον βόρειο Έβρο όπου σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο υπάρχουν Χασανίδης (ο διορισμένος απ’ τη Ν.Δ στο Εργοστάσιο Ζάχαρης και τώρα Συριζαίος) και Τσιλίκας είναι στο… περιβάλλον Μαλτέζου και φυσικά στην Αλεξανδρούπολη, θα το διαπιστώσει.

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν ανακοίνωσε επίσημα τις ψήφους που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στο νομό Έβρου, όπως μάθαμε οι πέντε υποψήφιοι από την περιοχή μας έλαβαν:

Γκαρά             156

Δέδογλου       151

Καλέση           138

Χουρδάκη      103

Αργυρίου          77

Ακόμα και οι ψήφιοι που συγκέντρωσαν η Ελένη Χουρδάκη, πρώην Διευθύντρια της ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης (μετατέθηκε στην Κομοτηνή πρόσφατα) και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Αργυρίου, επιβεβαιώνουν την προσπάθεια του συστήματος Μαλτέζου-Δέδογλου να διαμορφώσουν τα χθεσινά αποτελέσματα. Γιατί Χουρδάκη και Αργυρίου ήταν παλαιότερα πολύ κοντά στο συγκεκριμένο περιβάλλον του αποτυχόντα το 2019 υποψήφιου βουλευτή Έβρου, αλλά προφανώς τώρα δεν… εξυπηρετούν τον προγραμματισμό τους για τους υποψήφιους βουλευτές στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όταν αυτές γίνουν και γι’ αυτό άλλωστε όλο το “βάρος” δόθηκε σε Δέδογλου, Καλέση.

Από τους εκτός Έβρου υποψήφιους για την Κεντρική Επιτροπή, πρώτος στο νομό ήταν ο Μορφίδης απ’ την Καβάλα με 63 ψήφους (ήταν πρώτος και σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ) και δεύτερος ο βουλευτής Ροδόπης Τάκης Χαρίτου με 58 ψήφους.

Όσο για τα νέα μέλη που συμμετείχαν στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές, αν και πληροφορίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου αναφέρουν ότι πάνω από το 50% των παλαιών μελών δεν προσήλθαν να ψηφίσουν, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Σπύρος Δέδογλου είπε ότι έφτασαν τα 900. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε από ποια συγκεκριμένη περιοχή του Έβρου, αλλά ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης (για γειτονιά μιλάμε) προέρχονται τα περισσότερα και πως… κινητοποιήθηκαν να προσέλθουν στην ψηφοφορία. Γιατί μάλλον συνέβη χθες ότι και σε εθνικές, αυτοδιοικητικές αλλά και εσωκομματικές εκλογές των άλλων κομμάτων (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ). Δηλαδή, τα… ίδια παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.

Υ.Γ: Δεν ξέρω ποια σημασία έχει, αλλά είναι αλήθεια ότι στις λίστες κυρίως των νέων αλλά και των παλαιών μελών, είχαν πρόσβαση μόνο συγκεκριμένοι υποψήφιοι ή όλοι;