Πότε θα διεξαχθούν στην Αλεξανδρούπολη οι εξετάσεις υποψήφιων ΕΠΟΠ και Συνοριοφυλάκων

Πότε θα διεξαχθούν στην Αλεξανδρούπολη οι εξετάσεις υποψήφιων ΕΠΟΠ και Συνοριοφυλάκων

Στο δημοτικό στάδιο “Φώτης Κοσμάς” και το δημοτικό κολυμβητήριο “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης” της Αλεξανδρούπολης, θα διεξαχθούν και φέτος οι αθλητικές και κάποιες άλλες εξετάσεις των υποψηφίων ΕΠΟΠ και των Συνοριοφυλάκων.

Μάλιστα μέσα στον Αύγουστο και συγκεκριμένα προς το τέλος του, στις 29 του μήνα, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr να ξεκινήσουν αρχικά οι εξετάσεις των ΕΠΟΠ, οι οποίες θα διαρκέσουν μια εβδομάδα και θα ξεπεράσουν τους 600 οι υποψήφιοι που θα πάρουν μέρος.

Μετά από αυτούς, θα αρχίσουν μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου οι εξετάσεις των πάνω από 350 υποψήφιων Συνοριακών Φυλάκων, αφού για τους 250 που θα προσληφθούν συνολικά, υπάρχουν και οι επιλαχόντες που επίσης θα δώσουν εξετάσεις.

Έτσι οι υποψήφιοι και οι οικογένειες τους εν μέσω δύσκολης οικονομικής κατάστασης θα αποφύγουν για άλλη μια φορά τα τεράστια έξοδα που απαιτούνται για την μετακίνηση τους στην Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα και θα έχουν την δυνατότητα να εξεταστούν στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη. Όπως δηλαδή έγινε με τους Συνοριοφύλακες και το 2020, όταν και προσλήφθηκαν τότε οι 400 μόνιμοι. Ήταν άλλωστε αυτό ένα αίτημα της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου που το είχε ζητήσει με επιστολή της στον αρμόδιο τότε υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη και έγινε αποδεκτό, αλλά και του δήμου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θόδωρο Βουρδόλη είχε επίσημα προσφέρει τόσο το στάδιο “Φώτης Κοσμάς” όσο και το κολυμβητήριο “Δημοσθένης  Μιχαλεντζάκης”.