Δεύτερη συνεχόμενη και πρώτη νίκη του Άθλου στην Ορεστιάδα 3-1 τον ΟΦΗ, αφιερωμένη στο Ν.Σαμαρά

Δεύτερη συνεχόμενη και πρώτη νίκη του Άθλου στην Ορεστιάδα 3-1 τον ΟΦΗ, αφιερωμένη στο Ν.Σαμαρά

Μία πολύ σπουδαία νίκη, την πρώτη στη Volleyleague μέσα στην Ορεστιάδα και δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, την οποία ο τεχνικός Ηλίας Κρεούζης αφιέρωσε στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, πανηγύρισε ο Άθλος μας επικρατώντας με 3-1  (25-18, 25-17, 26-28, 25-17) σετ του ΟΦΗ.

Στο κομβικό ματς του νέου κλειστού «Ν. Σαμαράς», που έριξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής, με την ιστορική χθεσινοβραδινή επιτυχία, η ομάδα της Ορεστιάδας ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς προσπερνώντας τον Πήγασο Πολίχνης, 3 πόντους μακριά από την 6άδα και το Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ (11β).

Το παιχνίδι ξεκίνησε αμφίρροπα 6-6, ΟΦΗ με δύο συνεχόμενα μπλοκ πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο σετ 6-8. Οι Κρητικοί είχαν προβάδισμα μέχρι και το 10-12, αλλά κάπου εκεί ο Άθλος ανέβασε ταχύτητα και πιέζοντας την υποδοχή του ΟΦΗ βρήκε τις λύσεις για να ξεφύγει με 17-14. Εντυπωσιακό μπλοκ και άσος του Ντε Πρα έκαναν το 21-16 για να φτάσει ο Άθλος εκμεταλλευόμενος λάθη των φιλοξενούμενων στην κατάκτηση του σετ με 25-17, από άουτ σέρβις του Τζάρβις.

Στο β’ σετ η ομάδα της Κρήτης αντέδρασε, προηγήθηκε με 1-5 από μπλοκ άουτ του Τζάρβις, αλλά η ομάδα μας με πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο Ντε Πρα ισοφάρισε σε 8-8. Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο μέχρι το 12-12, ώσπου το εντυπωσιακό στοπ του Γκένοφ στον Σικούκου έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του Ηλία Κρεούζη, 13-12 που εκμεταλλευόμενη στη συνέχεια λάθη αντιπάλων ξέφυγε με 15-12. Από το καλό σερβίς του Ντε Πρα ο Κασαμπαλής σε κόντρα επίθεση κάρφωσε τη μπάλα στο τερέν του ΟΦΗ, ενώ πόντοι του Γκένοφ και Γκλαντστόουν Τζούνιορ ανέβασαν τη διαφορά στο +8, 23-15 για να ζευγαρώσει η ομάδα μας τα κερδισμένα της σετ, 2-0 με 25-17 από μπλοκ άουτ του αρχηγού μας, Ριζόπουλου.

Με ανεβασμένη ψυχολογία ο Άθλος ξεκίνησε το γ’ σετ με προβάδισμα +6, 10-4 με τον προπονητή του ΟΦΗ να προσπαθεί με συνεχείς αλλαγές να βρει ρυθμό για την ομάδα του. Κάτι που το κατάφερε, καθώς οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά με 13-14. «Ρουκέτα από τη γραμμή του σερβίς και πέναλτι του Γκλάντστόουν έδωσαν και πάλι κεφάλι στον Άθλο, 16-15. Ακολούθησε αμφίρροπη μάχη μέχρι και το 23-23, όπου ο ΟΦΗ έφτασε από άουτ επίθεση του Ριζόπουλου για πρώτη φορά σε σετ μπολ 23-24, το οποίο «σβήστηκε» από την παράβαση στο φιλέ του Χήρα. Το μπλοκ των Αλγκουλ Κασαμπαλή χάρισαν το ματς μπολ στον Άθλο 25-24, αλλά οι Κρητικοί με πρωταγωνιστή τον Αμπράο, έπειτα από δύο ακόμη χαμένα δικά μας ματς μπολ, μείωσαν με 26-28 σε 2-1 σετ.

Στο 4ο σετ ο Άθλος ξέφυγε από νωρίς 8-4, αλλά οι Κρητικοί εκμεταλλευόμενοι την αναποτελεσματικότητα στην επίθεση της ομάδας μας, μείωσαν σε 8-7 και 11-10. Με καλό σέρβις Κασαμπαλή και μπλοκ του Αλγκουλ στον Χήρα, ο Άθλος πήρε «αέρα» 4 πόντων 14-10 κι από εκεί και πέρα η ομάδα μας με άσους των Ριόπουλου(17-11), Ντε Πρα (20-13) και Γκένοφ (22-18) χωρίς να «κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω της» έφτασε με 25-17 από εκτέλεση του Λίβυου μπλοκέρ, με ρίζες από την Κρήτη, Αλγκούλ στην ιστορικής και βαθμολογικής σημασίας πρώτη νίκη της μέσα στο κλειστό «Ν.Σαμαράς», το οποίο «σηκώθηκε στο πόδι» από τα θερμά χειροκροτήματα και την αποθέωση της κερκίδας στους αθλητές του Κρεούζη, οι οποίοι ανταπέδωσαν με το δικό τους χειροκρότημα την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου της Ορεστιάδας!

Πριν την έναρξη του αγώνα η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας, μέσα σε γιορτινή για άλλη μια φορά ατμόσφαιρα» τίμησε για την προσφορά τους στο άθλημα και στην πόλη μας, δυο Ορεστιαδίτες ανθρώπους του βόλεϊ, τον παλαίμαχο διεθνή Γιώργο Παπάζογλου και τον Νίκο Αντωνιάδη, νυν βοηθό προπονητή του ΟΦΗ.
Παράλληλα βράβευσε τον κ. Κώστα Σινανή, πρόεδρο της γυναικείας ομάδας του Αετού Λήμνου, που τις τελευταίες μέρες φιλοξενείται στην έδρα που μεγαλούργησε ο ιδρυτής και εμπνευστής του συλλόγου «αετός του βόλεϊ», Νίκος Σαμαράς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ηλίας Κρεούζης (Προπονητής Άθλου Ορεστιάδας): «Θέλω να αφιερώσω τη σημερινή νίκη στο Νίκο Σαμαρά και ξέρω από δικούς τους ανθρώπους, ότι το όνειρό του ήταν να δει ξανά ψηλά την Ορεστιάδα και να μπορέσουμε να την κρατήσουμε στην κατηγορία! Ήταν κομβικό το παιχνίδι, καταφέραμε να διατηρήσουμε την τακτική και την έδρα μας, αυτό που είχα πει να είμαστε ανταγωνιστικοί και όποιος έρχεται εδώ μέσα να… περνάει δύσκολα και να παίρνουμε βαθμούς. Το καταφέραμε και με τον ΟΦΗ, μία πάρα πολύ οργανωμένη ομάδα, η οποία όμως δεν κατάφερε να σκοράρει καθόλου, σταματήσαμε τελείως τον σκόρερ της και καταφέραμε επίσης να είμαστε συνεχώς μπροστά στο σκορ.
Ο ΟΦΗ σήμερα δεν είχε ποτέ εύκολο side out, πιέσαμε σωστά, όπως έπρεπε και τους χαλάσαμε το σκορ τους. Ούτως η άλλως είναι μία ομάδα που δεν σκοράρει πάρα πολύ, γιατί έχει κάποια προβληματάκια, αλλά κι εμείς καταφέραμε το μειονέκτημά τους να το κρατήσουμε σε χαμηλά νούμερα και να είμαστε ανταγωνιστικοί.»

Σπύρος Βελούδης (Λίμπερο Άθλου Ορεστιάδας): «Πραγματικά μία μεγάλη νίκη για μας, τη θέλαμε πάρα πολύ και ευχαριστούμε τον κόσμο για την υποστήριξή του, ήταν πραγματικά ένας έξτρα παίχτης για εμάς! Αυτή τη νίκη τη θέλαμε πάρα πολύ, τη σκεφτόμασταν μέρες και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ήρθε! Τώρα τα κεφάλια μέσα για τη συνέχεια…
Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά στο δικό μας side out, δηλαδή στην επίθεση μετά την υποδοχή, ήμασταν αποτελεσματικοί, παίξαμε με ποιότητα στην υποδοχή , προβληματίσαμε από την άλλη στα δύο πρώτα σετ τον ΟΦΗ με το σέρβις μας και καταφέραμε σε συγκεκριμένες περιστροφές, να «ανοίξουμε την ψαλίδα» και από εκεί και πέρα να είναι εύκολο.
Στο γ’ σετ ο ΟΦΗ μας πίεσε, χαλάσαμε την ποιότητα της υποδοχής μας, δυσκολευθήκαμε να βρούμε λύσεις, το παιχνίδι πήγε στον πόντο κι εκεί μικρές λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά για τον ΟΦΗ που πήρε το σετ.
Επανήλθαμε όμως ευτυχώς στο 4ο σετ, δυναμικά με ποιότητα και σταθερότητα και φτάσαμε σε αυτήν την πολύ σημαντική νίκη».

Ο προπονητής του Ο.Φ.Η. Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Στα δυο πρώτα σετ ήμασταν τραγικοί. Όχι μόνο στις επιδόσεις μας, αλλά και στην απόδοση. Στο τρίτο σετ μαζεύτηκαν τα πράγματα. Το κερδίσαμε στη λεπτομέρεια και περιμέναμε πολύ καλύτερη αντίδραση στο τέταρτο σετ. Στο 4ο σετ, τα σερβίς του Άθλου μας δυσκόλεψαν αλλά και από δικά μας λάθη σε εύκολες συνθήκες, που ήταν πολύ εύκολα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Άθλου, ήταν πολύ καλύτερος από εμάς. Εμείς σταθήκαμε μόνο σε ένα σετ. Σίγουρα είμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά εδώ είμαστε για να το προσπαθήσουμε. Πρέπει να γίνουμε καλύτερη ομάδα, είτε με ενίσχυση, είτε να γίνουμε καλύτεροι εμείς. Δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Κάναμε σε πολύ μικρό ποσοστό, αυτά που προετοιμάσαμε».
Διαιτητές: Παπακοσμάς, Γεωργιάδης Εμμ., Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Βαγγέλογλου, Μέκιος, Γραμματεία: Σαρδάνη.
Διακύμανση:
1ο σετ: 6-8, 16-13, 21-15, 25-18
2ο σετ: 6-8, 16-14, 21-15, 25-17
3ο σετ: 8-4, 16-15, 21-20, 26-28
4ο σετ: 8-4, 16-11, 21-14, 25-17
*Οι πόντοι του Άθλου προήλθαν από 10 άσσους, 58 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και του Ο.Φ.Η. προήλθαν από 5 άσσους, 27 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 36 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 3-1 (25-18, 25-17, 26-28, 25-17) σε 106′
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ηλίας Κρεούζης): Γκλάντστοουν 12 (7/11 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Κάιο 12 (8/26 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Κασαμπαλής 4 (4/5 επ.), Αλγκούλ 16 (11/15 επ., 5 μπλοκ), Ριζόπουλος 10 (7/16 επ., 3 άσσοι, 80% υπ. – 20% άριστες), Γκένοφ 24 (21/30 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 59% υπ. – 22% άριστες) / Βελούδης (λ, 70% υπ. – 15% άριστες), Τσολακίδης, Μποζίδης.