“Ούτε… σκλι”: Ερημιά στον κεντρικό πεζόδρομο Διδυμοτείχου, βράδυ Χριστουγέννων – Η φωνή απόγνωσης επαγγελματία (ΒΙΝΤΕΟ)

“Ούτε… σκλι”: Ερημιά στον κεντρικό πεζόδρομο Διδυμοτείχου, βράδυ Χριστουγέννων – Η φωνή απόγνωσης επαγγελματία (ΒΙΝΤΕΟ)

Βραδιά Χριστουγέννων χθες και γύρω στις 9 το βράδυ, στον κεντρικό δρόμο-πεζόδρομο του Διδυμοτείχου, την οδό Βενιζέλου, επικρατούσε… νεκρική σιγή και απόλυτη ερημιά.

Αν και είναι φωτισμένος με στολίδια, δεν κυκλοφορούσε κυριολεκτικά… ψυχή, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο ΒΙΝΤΕΟ που δημοσίευσε ένας από τους επαγγελματίες της πόλης, που διαθέτει χρόνια κατάστημα ψιλικών και τσιγάρων στον κεντρικό δρόμο του Διδυμοτείχου. Ο εξαιρετικά συμπαθής σε όλους Βασίλης Αναγνωστόπουλος. Ούτε καν κάποιο αυτοκίνητο να περνάει, αφού μόνο… πεζόδρομος δεν είναι λόγω του… ερμαφρόδιτου επί χρόνια καθεστώτος που επικρατεί στον συγκεκριμένο δρόμο. Γι’ αυτό και ως… κραυγή απόγνωσης ακούγεται η φράση: “Ούτε… σκλι”, μαζί με τις ευχές για Χρόνια Πολλά απ’ τον Βασίλη.

Τα εμπορικά καταστήματα βέβαια ήταν φυσικά κλειστά λόγω της αργίας και είναι αλήθεια ότι τα καφέ βρίσκονται σε άλλα σημεία της πόλης. Όμως να μην κυκλοφορεί ούτε ένας σε ολόκληρο πεζόδρομο, έστω για να πάει κάποια επίσκεψη σε φιλικό σπίτι;

Να επισημάνουμε επίσης, πως από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και για όλο το υπόλοιπο διάστημα των εορτών, δηλαδή Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια, στην πόλη δεν λειτουργεί κάποιος χώρος εκδηλώσεων. Η παρουσία αρκετού κόσμου στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου έδειξε ότι “διψάει” για παρόμοιες εκδηλώσεις. Το θέμα είναι ποιος από την δημοτική αρχή θα τις εμπνευστεί και με ποια ικανότητα θα τις πραγματοποιήσει.

Το υποτυπώδες θεματικό πάρκο “Αυλή του Αη Βασίλη” που δημιουργήθηκε στον χώρο του θερινού κινηματογράφου, κυρίως από το μεράκι, την προσπάθεια και την εθελοντική προσφορά των ανθρώπων του Συλλόγου Δίδυμα Τείχη (και μπράβο τους), λειτούργησε μια εβδομάδα, από 16 έως 23 Δεκεμβρίου και εκεί ουσιαστικά πραγματοποιήθηκαν μόλις τρεις εκδηλώσεις. Χωρίς καμιά ουσιαστική προβολή μάλιστα από την δημοτική αρχή. Οπότε η χθεσινοβραδινή απογοητευτική εικόνα, μάλλον φυσική απόρροια είναι. Κρίμα και άδικο για την “πόλη των κάστρων”, αλλά όπως θα έλεγε και ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου: “Γω φταίω και γι’ αυτό;”…