Έβρος: Συνέλαβαν Έλληνα και τέσσερις αλλοδαπούς διακινητές και λαθρομετανάστες, αποτρέποντας την είσοδο άλλων 40

Έβρος: Συνέλαβαν Έλληνα και τέσσερις αλλοδαπούς διακινητές και λαθρομετανάστες, αποτρέποντας την είσοδο άλλων 40

Συνελήφθησαν τις δυο προηγούμενες ημέρες (13/14-2-2023), σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, πέντε (5) διακινητές, τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί πλησίον του κόμβουΑρδανίου της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοίτης Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) λαθρομετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της ίδιας ημέρας στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σεΙ.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) λαθρομετανάστες.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός – διακινητής στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση,σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Λαβάρων Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα τέσσερις (4) λαθρομετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες – διακινητές αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη τους.

Επιπλέον με τη σύλληψη των διακινητών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα σαράντα (40) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τουρκικό έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούνστους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης ΦερώνΑλεξανδρούπολης, Σαπών Ροδόπης και ΔιδυμοτείχουΟρεστιάδα.