ΔΙΚΑΙΩΣΗ: Ξανανοίγουν τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στον Έβρο, για την 2023 Β΄ ΕΣΣΟ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ: Ξανανοίγουν τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στον Έβρο, για την 2023 Β΄ ΕΣΣΟ

Ξανανοίγουν και θα λειτουργήσουν και πάλι στον Έβρο τα τέσσερα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου και έκλεισαν τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Αυτό αποφασίστηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφρίες του Evros-news.gr, μετά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν υπάρξει από πάρα πολλές πλευρές, όταν έγινε γνωστή πριν δυόμισι μήνες η απόφαση για κατάργηση τους. Τότε οι τέσσερις δήμαρχοι του Έβρου είχαν στείλει κοινή επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παπαγιωτόπουλο και παράλληλα συναντήθηκαν μαζί του στην Αλεξανδρούπολη. Αυτός δεσμεύθηκε να επανεξεταστεί το ζήτημα και θα γίνει αναστολή εφαρμογής της συγκεκριμένης απόφασης.

Διαβάστε ακόμα-ΝΤΡΟΠΗ: Έκλεισαν όλα τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στον Έβρο – Έφτασε χθες η διαταγή κατάργησης τους

Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ που υπήρξε δείχνει ότι τήρησε την υπόσχεση του αυτή, αφού μπορεί για την κατάταξη της 2023 Α΄ΕΣΣΟ που έγινε από τις 16 έως τις 19 Ιανουαρίου να μην προλάβαιναν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και τα 4 Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στον Έβρο να ην λειτούργησαν, αλλά τώρα τον Μάρτιο θα παρυσιαστούν και πάλι στο νομό μας οι νεοσύλλεκτοι της 2023 Β΄ΕΣΣΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Ν.Παναγιωτόπουλος: Αναβάλλεται, μέχρι νεωτέρας, το κλείσιμο των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων Έβρου, υποσχέθηκε στους δημάρχους

Το Evros-news.gr, που πρώτο είχε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ στις 13 Δεκεμβρίου 2022 την αρνητική αυτή εξέλιη και ανέδειξε έντονα το συγκεκριμένο ζήτημα, αισθάνεται ικανοποίηση για την απόφαση να συνεχιστεί η λειτουργία των 4 Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου, αφού πέραν των άλλων, η παρουσία εκατοντάδων στρατιωτών από την πρώτη στιγμή που παρυσιάζονται να υπηρετήσουν την θητεία τους, τονώνει και την τοπική οικονομία. Κάτι που τόσο πολύ το έχει ανάγκη, αυτή η ευαίσθητη εθνικά περιοχή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ούτε ένας νεοσύλλεκτος δεν θα παρουσιαστεί στον Έβρο τον Ιανουάριο, παρά τις διαβεβαιώσεις Παναγιωτόπουλου!!!

Να επισημάνουμε τέλος, πως όλο αυτό το διάστημα πληροφορούμαστε ότι…κυνήγησε έντονα το θέμα με συνεχείς επικοινωνίες και πιέσεις του προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής Έβρου Χρήστος  Δερμεντζόπουλος που είναι και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών  Υποθέσεων.