Μαργαρίτης Κίρκος: Οικονομική και αναπτυξιακή θωράκιση  χρειάζεται ο Έβρος που ερημώνει. Όχι ανούσιες προεκλογικές, πρωθυπουργικές φέστες

Μαργαρίτης Κίρκος: Οικονομική και αναπτυξιακή θωράκιση χρειάζεται ο Έβρος που ερημώνει. Όχι ανούσιες προεκλογικές, πρωθυπουργικές φέστες

  

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομό Έβρου και την προεκλογική φιέστα για την επέκταση του φράχτη, ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της «Ελληνικής Λύσης» Μαργαρίτης Κίρκος δήλωσε:

«Ο νομός Έβρου που ερημώνει καθημερινά κύριε Μητσοτάκη, χρειάζεται πρώτα και πάνω απ΄ όλα οικονομική και αναπτυξιακή θωράκιση και όχι ανούσιες προεκλογικές φιέστες. Γιατί δυστυχώς, με τον ρυθμό της δημογραφικής συρρίκνωσης του, σε λίγο θα χρειάζονται φράχτες για να αποτρέψουν  όσους κατοίκους του έχουν μείνει να φυλάνε Θερμοπύλες σε αυτή την εθνικά ευαίσθητη περιοχή, ιδιαίτερα στον βόρειο και κεντρικό Έβρο, να μην φύγουν.

Την ίδια στιγμή που βρίσκονται από τον κρατικό προϋπολογισμό 80 εκατομμύρια ευρώ και δίνονται με απ΄ ευθείας ανάθεση σε δυο εταιρείες για την επέκταση του φράχτη, δεν μπορούν να εξασφαλιστούν μερικά μόνο εκατομμύρια για θεσμοθέτηση γενναίων και ουσιαστικών οικονομικών ενισχύσεων στους Εβρίτες και μάλιστα κλιμακωτά ανάλογα με την περιοχή που μένουν, ώστε να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια της καθημερινότητας και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός ήρθε στο νομό όπου θα είναι μάλιστα και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μαίου, έκανε ένα ολιγόλεπτο πέρασμα από Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, σε ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον από δεκάδες αστυνομικούς και κομματικά στελέχη, επιδόθηκε σε μονολόγους από μικροφώνου, έβγαλε τις φωτογραφίες για να αξιοποιηθούν επικοινωνιακά από το επιτελείο του και δεν είδε, ούτε άκουσε το παραμικρό για τα πολλά, σοβαρά και συνεχώς διογκούμενα προβλήματα του νομού.

Δεν επισκέφθηκε κανένα από τα χωριά που έχουν ερημώσει και έχουν πλέον ελάχιστους ηλικιωμένους κατοίκους. Νομίζει ότι θα τους παραπλανήσει και αυτούς με το… φιλοδώρημα που «βάφτισε» έκτακτο   επίδομα και θα τον ξαναψηφίσουν

Δεν πήγε να μιλήσει και αφουγκραστεί τα προβλήματα, παράπονα και αιτήματα όσων προσπαθούν με τεράστιο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος, είτε είναι επιχειρηματίες, είτε συνεταιρισμοί αγροτών, είτε συμπράξεις τους, να παράγουν σπουδαία τοπικά προϊόντα, αλλά αυτά είναι εξ αρχής μη ανταγωνιστικά, λόγω του δυσβάσταχτου μεταφορικού κόστους προς τις  αγορές των μεγάλων πόλεων.

Ένα πέρασμα έκανε και από τον Έβρο, όπως και από άλλες περιοχές της χώρας, ελπίζοντας να… ξεπλύνει τις τεράστιες ευθύνες του ίδιου και της Κυβέρνησης του ή θα αποπροσανατολίσει τους κατοίκους του νομού επιδιδόμενος σε … κοκορομαχίες με τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του φράχτη.

Όμως ο λαός του Έβρου γυρνάει την πλάτη στα μεγάλα κόμματα και σε όσα κυβέρνησαν μαζί τον τόπο ως… συμπληρώματα τους, οδηγώντας τον διαχρονικά στην καταστροφή. Ξέρει ότι ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. Η  «Ελληνική Λύση » και ο Κυριάκος Βελόπουλος και γι αυτό στις εκλογές της 21ης Μαίου θα τους επιλέξει στην κάλπη για να τον εκπροσωπήσουν δυναμικά στη νέα Βουλή ».

Συνάντηση με τους λιμενεργάτες Αλεξανδρούπολης

Ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου κ.Κίρκος, στο πλαίσιο των καθημερινών επαφών και συζητήσεων του εκτός από τους πολίτες του Έβρου και με θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων , συναντήθηκε με τους λιμενεργάτες Αλεξανδρούπολης, στον χώρο που εργάζονται.

Άκουσε από τον Πρόεδρο τους Νίκο Αυγερινόπουλο και τους ίδιους τα προβλήματα και τα αιτήματα τους, όπως:

  • την πρόσληψη λιμενεργατών από τον Οργανισμό Λιμένος
  • Την ενίσχυση του εξοπλισμού και την ανανέωση του υπάρχοντος από τον Οργανισμό Λιμένος
  • Τον αποκλεισμό εξωτερικών εργολάβων

Δεσμεύθηκε να τα μεταφέρει σε κεντρικό επίπεδο στην «Ελληνική  Λύση» και να πιέσουν ο ίδιος προσωπικά και το κόμμα του για την επίλυση τους.