Αλεξανδρούπολη: “Έδεσε” σήμερα Φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού – 400 στρατιωτικοί θα ξεχυθούν στην πόλη

Αλεξανδρούπολη: “Έδεσε” σήμερα Φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού – 400 στρατιωτικοί θα ξεχυθούν στην πόλη

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέπλευσε σήμερα το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, η   Φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού FS Languedoc και θα παραμείνει εδώ ως την Μεγάλη Πέμπτη.  

Η παρουσία της στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τον Έβρο γενικίτερα, εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας σε Άμυνα και Ασφάλεια και της διασφάλισης των κοινών συμφερόντων σε Ανατολική Μεσόγειο και Ευρώπη.
Στην  Φρεγάτα FS Languedoc του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να δοθεί σε λίγη ώρα δεξίωση, παρουσία του πρέσβη  της Γαλλίας Patrick Maisonnave που έρχεται γι΄ αυτό στην Αλεανδρούποη, ενώ έχουν κληθεί δεκάδες θεσμικοί εκπρόσωποι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Το σημαντικό επίσης είναι, ότι από σήμερα ή το αργότερο αύριο Τρίτη κα ως την Μεγάλη Πέμπτη, οι περίπου 400 στρατιωτικοί που επιβαίνουν στην Φρεγάτα, θα ξεχυθούν στην Αλεξανδρούποκη και όχι μόνο, προκειμένου να γνωρίσουν την πόλη, την διασκέδαση αλλά και γαστρονομία της. Μάλιστα ήδη έχουν ναυλωθεί αρκετά λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν από το σημείο που έχει αγκυροβολήσει το πολεμικό πλοίο, στην πόλη.
Οι γνωστές αστειότητες από το ΚΚΕ Έβρου
Φυσικά, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί οι κάθε λογής καταστηματάρχες της Αλεξανδρούπολης να περιμένουν μια καλή οικονομική τόνωση από την παρουσία των εκατοντάδων Γάλλων στρατιωτικών, αλλά το ΚΚΕ Έβρου… ενοχλήθηκε και άρχισε τις γνωστές αστειότητες. Εκδίδοντας ανακοίνωση όπου… έβαλε την χιλιοπαιγμένη κασέτα που αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Η έλευση της Γαλλικής φρεγάτας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μετά από την κοινή άσκηση  που πραγματοποιήθηκε με ελληνικές  δυνάμεις, στα πλαίσια της μόνιμης  ΝΑΤΟικής συμμαχικής ναυτικής δύναμης που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι στο πάζλ την επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας μας στους ευρωατλατικούς σχεδιασμούς”.