Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη νταλικιέρη που μετέφερε λαθρομετανάστες και αλλοδαπού με κλεμμένο αμάξι απ’ την Κρήτη

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη νταλικιέρη που μετέφερε λαθρομετανάστες και αλλοδαπού με κλεμμένο αμάξι απ’ την Κρήτη

Συνελήφθη προχθές (9-6-2023) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Δ.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα και κατά τον έλεγχο των αστυνομικών διαπιστώθηκε να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δεκαπέντε (15) λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια στιγμή, συνελήφθη χθες 10-6-2023 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών ένας αλλοδαπός, διότι εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο όπως διαπιστώθηκε έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 6-6-
2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Κρήτης. Προφανώς ήρθε στην περιοχή για να φορτώσει λαθρομετανάστες, όπως συμβαίνει σχεδόν καθημερινά.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση ωΑσφάλειας Αλεξανδρούπολης.