Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ έβρισαν την ΠτΔ κ.Σακελλαροπούλου, επειδή υπερασπίστηκε τον φράχτη του Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ έβρισαν την ΠτΔ κ.Σακελλαροπούλου, επειδή υπερασπίστηκε τον φράχτη του Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ έβρισαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ναυάγιο χθες στην Καλαμάτα, επειδή υπερασπίστηκε τον φράχτη του Έβρου. «Ο φράχτης προστατεύει τα σύνορα της χώρας μου», τους απάντησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην Καλαμάτα έφτασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να συμπαρασταθεί στους διασωθέντες από το ναυάγιο με λαθρομετανάστες που σημειώθηκε 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου σε διεθνή ύδατα. Μάλιστα όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ μόλις η κυρία Σακελλαροπούλου έφτασε στις αποθήκες του λιμανιού όπου φιλοξενούνται προσωρινά διασωθέντες μετανάστες έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ  υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η κ. Σακελλαροπούλου να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο αλλά παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες, ενώ κατά την αποχώρησή της από το σημείο φώναξαν «ντροπή».


Δείτε βίντεο:

Αναλυτικά ο διάλογος:
Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει (!) στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο»…
ΠτΔ: «Σκεφτείτε,αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».
Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;»
ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ τώρα εδώ;»
Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»
ΠτΔ: «Ναι γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»
Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωρυχία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη
ΠτΔ: Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου.
Πολίτης: Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς.
ΠτΔ: Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι…
Πολίτης: Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή»

H «ταυτότητα» των εμπλεκόμενων στο επεισόδιο προκύπτει και από τις αναρτήσεις που έχει κάνει στα social media η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Μάλιστα δύο από τα πρόσωπα βρίσκονται σε αυτές τις φωτογραφίες.

neolaia_syriza_messinias_1
neolaia_syriza_messinias_2

Νωρίτερα σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το ναυάγιο «τραγωδία». «Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσοι είναι οι νεκροί», πρόσθεσε κατά την ενημέρωση από τους διασώστες. Αυτή την ώρα η κυρία Σακελλαροπούλου έχει μεταβεί  στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, όπου λαμβάνει χώρα σύσκεψη για τους από εδώ και πέρα χειρισμούς και ακολούθως θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν παρούσα σε αιμοδοσία, από την οποία αποχώρησε εσπευσμένα για να βρεθεί δίπλα στους διασωθέντες από το ναυάγιο.
Στα social media φωτογραφίες που δείχνουν ότι ο ένας από τα δύο μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας είναι ο φοιτητής με την αφάνα που κρατούσε μία ντουντούκα στεκόμενος δίπλα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν η τελευταία ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ntountoukas

Μάλιστα ο ίδιος φοιτητής είχε εμφανιστεί σε πάνελ του ΣΚΑΪ εκπροσωπώντας τη σχολή του – Φυσικό – και είχε ανοίξει διάλογο με έναν άλλο φοιτητη από τη Νομική.
H ανακοίνωση της Προεδρίας
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στην Καλαμάτα, στο σημείο όπου μεταφέρονται οι μετανάστες που διασώζονται από το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.
Η Πρόεδρος, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ, καθώς και των υπολοίπων αρμόδιων φορέων, για την πορεία των ερευνών διάσωσης, που βρίσκονται σε εξέλιξη.Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας και αμέσως μετά επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία και την αμέριστη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας στους ναυαγούς. Ευχαρίστησε τα στελέχη του Λιμενικού και τα σωστικά συνεργεία, και υπογράμμισε την ευθύνη και την ανάγκη του συντονισμού όλων των κρατών μελών και των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εγγύηση της ασφάλειας και της ζωής των μεταναστών και των προσφύγων.

foit-3

Πηγή: protothema.gr