Λειτουργία κλάδου Ναυτιλιακών Σπουδών στο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου – Μέχρι αύριο οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων

Λειτουργία κλάδου Ναυτιλιακών Σπουδών στο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου – Μέχρι αύριο οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων

Άλλη μια σημαντική επιτυχία για την εκπαιδευτική κοινότητα του Διδυμοτείχου, έρχεται να προστεθεί μετά από την έκδοση ΦΕΚ που ορίζει την ίδρυση και την λειτουργία του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών στο 1o Επαγγελματικό Λύκειο Διδυμοτείχου-Ευγένιος Ευγενίδης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όλη η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός τομέα Ναυτιλιακών σπουδών ξεκίνησε όταν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης  επειδή είναι μέτοχος σε διεθνή φορέα  έθεσε το θέμα προς συζήτηση ζητώντας να γίνει έρευνα αγοράς,  από την οποία διαπιστώθηκε ότι το ενδιαφέρον απασχόλησης στον κλάδο ήταν μεγάλο.

Έτσι ξεκίνησαν οι προσπάθειες. Μεσολάβησε προηγουμένως η θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου και εστάλη η απόφαση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τελικό αποδέκτη το Υπουργείο Παιδείας.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να φοιτήσουν σε οποιαδήποτε τάξη , θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση. Η προθεσμία λήγει στις 7 Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59. Μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα δηλαδή, αφού ο δήμος Διδυμοτείχου μόλις σήμερα… θυμήθηκε να εκδώσει ανακοίνωση για την λειτουργία του συγκεκριμένου Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών. Μόλις μια ημέρα πριν λήξει δηλαδή η σχετική προθεσμία!!!

Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες παρα

https://blogs.sch.gr/1epal-didym/category/anakoinoseis/…