Αλεξανδρούπολη: Μάγεψαν και αποθεώθηκαν ο Εβρίτης Γιάννης Στάνκογλου και οι συντελεστές του “Οιδίπους Τύραννος” (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Μάγεψαν και αποθεώθηκαν ο Εβρίτης Γιάννης Στάνκογλου και οι συντελεστές του “Οιδίπους Τύραννος” (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια μοναδική εμπειρία θεάτρου, μουσικής και χορού έζησαν την περασμένη Κυριακή 10 και την Δευτέρα 11 Ιουλίου στο θέατρο Αλτιναλμάζη της Αλεξανδρούπολης, οι θιεατές της κορυφαίας αρχαίας τραγωδίας «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» του Σοφοκλή.

Ο Εβρίτης Γιάννης Στάνκογλου στον ρόλο του Οιδίποδα και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου ως Ιοκάστη, μάγεψαν όσους παρακολούθησαν τις δυο παραστάσεις οι οποίες ήταν με δωρεάν είσοδο, προσφορά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μαζί με τους υπόλοιπους ηθοποιούς και συντελεστές αποθεώθηκαν μετά την λήξη τους..

Το κοινό της Αλεξανδρούπολης κατέκλυσε τις εξέδρες του θεάτρου και παρακολούθησε την παραγωγή που ανεβαίνει φέτος από τα θεατρικά δρώμενα «Ίασμος» και θα παρουσιαστεί επίσης στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ενώ θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, τη Νέα Υόρκη και την Αυστραλία.

Ιδιαίτερο χειροκρότημα αλλά και… πόλος έλξης για όλους, ήταν ο καταξιωμένος Εβρίτης (πό το Θούριο Ορεστιάδας) ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, αλλά και ο καταγόμενος από την Ροδόπη ανερχόμενος Γιώργος Αμούτζας.

Είχαν προηγηθεί οι πρόβες αλλά και οι δυο παραστάσεις στην Κομοτηνή, με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο να μην κρύβει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι προσφέρθηκαν στους ποολίτες της περιοχής με δωρεάν είσοδο αυτές οι εκπληκτικές παρταστάσεις του “Οιδίποδα Τύραννου”. ΌΠως χαρακτηριστικά σχοπλίασε:

“Είμαστε χαρούμενοι γιατί η παράσταση ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από τη δική μας περιοχή, που αποτελεί γενέτειρα του Εβρίτη ηθοποιού Γιάννη Στάνκογλου και του Ροδοπίτη ηθοποιού Γιώργου Αμούτζα.
Τόσο οι δύο συμπατριώτες μας όσο και οι υπόλοιποι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης φυσικά, αλλά και όλοι οι συντελεστές της παράστασης, είναι ιδιαιτέρως αξιόλογοι και αγαπητοί στο κοινό του θεάτρου και της τηλεόρασης.”

Οι Συντελεστές της παράστασης

Διανομή
Οιδίπους: Γιάννης Στάνκογλου
Ιοκάστη: Μαριλίτα Λαμπροπούλου
Κρέων: Γιάννης Νταλιάνης
Τειρεσίας: Χρήστος Μαλάκης
Εξάγγελος: Σίμος Κακάλας
Αγγελιοφόρος: Γιώργος Αμούτζας
Υπηρέτης: Πανάγος Ιωακείμ
Χορός (αλφαβητικά): Γιώργος Αμούτζας, Μάρκος Γέττος, Πανάγος Ιωακείμ, Σίμος Κακάλας, Απόστολος Καμιτσάκης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιώργος Λόξας, Χρήστος Μαλάκης, Γιάννης Νταλιάνης, Παύλος Παυλίδης, Γιάννης Στάνκογλου.
Μουσικός επί σκηνής: Φώτης Σιώτας.


Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Δραματουργική επεξεργασία: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Κίνηση: Σοφία Πάσχου
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Γιάνναρος
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παύλου
Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Θεοδωράκη
Μακιγιάζ: Σίσσυ Πετροπούλου
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Social media: Ιdeation
Γραφίστας: Γιάννης Σταματόπουλος
Trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος
Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Σπετσιώτη
Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Καβαλλάρη
Εκτέλεση παραγωγής: Kart Productions – Μαρία Ξανθοπουλίδου
Παραγωγή: Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος