Μητσοτάκης: «Προσλήψεις άμεσα 10.000 νέων εργαζομένων στον τομέα της Υγείας» – Ξεκάθαρος για Διοικητές νοσοκομείων

Μητσοτάκης: «Προσλήψεις άμεσα 10.000 νέων εργαζομένων στον τομέα της Υγείας» – Ξεκάθαρος για Διοικητές νοσοκομείων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών τόνισε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις για προσλήψεις ισχύουν στο ακέραιο, με πρώτες τις 10.000 στον χώρο της Υγείας.

Ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του επανέλαβε πως οι προεκλογικές δεσμεύσεις για προσλήψεις ισχύουν στο ακέραιο, με πρώτες τις 10.000 στον χώρο της Υγείας.
«Τον Σεπτέμβριο θα κάνουμε την παρουσίαση του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων, επαναλαμβάνω ότι όλες οι προσλήψεις περνάνε μέσα από αυτό τον κεντρικό προγραμματισμό, ο οποίος εκ των πραγμάτων μάς υποχρεώνει ορισμένες φορές να είμαστε και λίγο δυσάρεστοι, γιατί πρέπει να κάνουμε κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες, όμως οι βασικές μας δεσμεύσεις, με πρώτη και σημαντικότερη την πρόσληψη 10.000 νέων εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, ισχύει στο ακέραιο και θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα».

Μητσοτάκης για διοικητές νοσοκομείων και γ.γ. υπουργείωνι : Δεν πήραμε 41% για να βολέψουμε κάποιους

Κατηγορηματικός όσον αφορά τα κριτήρια με τα οποία θα διορίζονται οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων και οι διοικητές των νοσοκομείων εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στους Σία Κοσιώνη και Παύλο Τσίμα, ερωτηθείς εάν θα συνεχιστούν οι πρακτικές του παρελθόντος όσον αφορά τους διορισμούς γενικών γραμματέων στα υπουργεία και διοικητών στα νοσοκομεία το ξέκοψε: «Δεν πήραμε 41% για να βολέψουμε ανθρώπους», τόνισε για να προσθέσει: «Νομίζω ότι είμαι -θα μου το αναγνωρίσετε- αρκετά πολιτικά ισχυρός να μην αισθάνομαι την ανάγκη αυτή τη στιγμή να εξυπηρετήσω κάποιον άνθρωπο, αν αυτό αποβεί εις βάρος του αποτελέσματος». Σημείωσε δε πως την προηγούμενη τετραετία αυτό το φαινόμενο ελαχιστοποιήθηκε.

Μίλησε επίσης και για τους Διοικητές στα νοσοκομεία, που αφορά και τα δύο νοσοκομεία του Έβρου. Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Νοσοκομείοο Διδυμοτείχου, όπου τοποθετήθηκαν στελέχη της Ν.Δ. Με τον Βαγγέλη Ρούφο στο πρώτο, αποτυχόντα υποψήφιο βουλευτή του κόμματος το 2015 και τον Χρήστο Καπετανίδη στο Διδυμότειχο, επίσης αποτυχόντα αλλά υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τον υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ συνδυασμό του Περιφερεριάρχη Χρήστου Μέτιου.

Ο κ.Μητσοτάκης είπε: “Έχουμε ήδη ψηφίσει έναν νόμο -δεν το ξέρουν πολλοί- ο οποίος εφαρμόζεται με αργούς ρυθμούς όμως, για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται όλες οι διοικήσεις στην ευρύτερη κρατική μηχανή, είναι γύρω στις 500 και πλέον. Με σημαντικότερο ίσως τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε τις διοικήσεις στα νοσοκομεία μας.

Εκεί είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Δεν θα βρείτε πολλούς αποτυχημένους πολιτευτές στους προηγούμενους διορισμούς μας, δεν είναι αυτός ο σκοπός. Όχι ψάξτε…

Παύλος Τσίμας: Είχαμε δει…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι, αλλά ήταν ελάχιστοι.

Θέλουμε μία διαδικασία η οποία να μπορεί να βάζει αντικειμενικά κριτήρια. Να περνά μέσα από κάποιου είδους κρίση, ενδεχομένως κάποιο ψυχομετρικό τεστ, όπως χρησιμοποιούνται κατά κόρον παντού, όχι μόνο στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα σε άλλες χώρες. Και από εκεί και πέρα από μια συνέντευξη, ώστε να μπορεί να επιλέγεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Ξέρετε εμείς, το στοίχημά μου εμένα είναι να γίνει η δουλειά. Νομίζω ότι είμαι -θα μου το αναγνωρίσετε- αρκετά πολιτικά ισχυρός να μην αισθάνομαι την ανάγκη αυτή τη στιγμή να εξυπηρετήσω κάποιον άνθρωπο, αν αυτό αποβεί εις βάρος του αποτελέσματος.

Δηλαδή πιστεύετε πραγματικά ότι εγώ ή ο Υπουργός ή η Αναπληρώτρια Υπουργός θέλει να διορίσει σήμερα σε ένα κομβικό νοσοκομείο έναν άνθρωπο ο οποίος θα είναι εμφανώς ακατάλληλος; Μα δεν θα δημιουργήσει αυτό πολύ περισσότερα προβλήματα από το πιθανό όφελος του να βολέψω…;

Σία Κοσιώνη: Κύριε Πρόεδρε….

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εμείς δεν πήραμε 41% επειδή βολέψαμε ανθρώπους, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Πήραμε 41% επειδή οι πολίτες πίστεψαν στο σχέδιό μας και μας επιβράβευσαν γι’ αυτά τα οποία κάνουμε”.

Για να δούμε λοιπόν τι θα δούμε στα δυο νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου και ποιοι θα επιλεγούν Διοικητές σε λίγο καιρό.