Ένωση Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης: “Η ηγεσία μας να δώσει λύση στην εγκληματική συμπεριφορά των διακινητών λαθρομεταναστών”

Ένωση Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης: “Η ηγεσία μας να δώσει λύση στην εγκληματική συμπεριφορά των διακινητών λαθρομεταναστών”

Παρέμβαση για το εξαιρετικά σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα με τους διακινητές λαθρομεταναστών που ήδη στέρησαν την ζωή από δύο Εβρίτες και καθημερινά κινδυνεύουμε όλοι, έκανε η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών  Υπάλληλων Αλεξανδρούπολης.

Με ανακοίνωση της καλεί την φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δώσει λύσεις και να μην… πέφτει το μπαλάκι των ευθυνών στους απλούς αστυνομικούς. Όπως λοιπόν αναφέρει:

“Το τελευταίο  χρονικό διάστημα παρατηρούμε να εξελίσσεται επικίνδυνα στην περιοχή μας ένα φαινόμενο όπου αρχικά ήταν σποραδικό αλλά  πλέον έχει  πάρει ανησυχητικά μεγάλες διαστάσεις απειλώντας την ηρεμία της περιοχής μας.

Αναφερόμαστε βέβαια και ξεκάθαρα στην εγκληματική συμπεριφορά των οδηγών διακινητών λαθρομεταναστών οι όποιοι οδηγώντας διανύουν ολόκληρη την Ελλάδα με κλεμμένα οχήματα, τα περισσότερα, και έρχονται στον Έβρο να πραγματοποιήσουν τη μεταφορά αυτών. Προκειμένου δε να αποφύγουν την σύλληψη τους από τις Αστυνομικές Αρχές δεν διστάζουν να οδηγούν τα οχήματα τους στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας αψηφώντας τον κίνδυνο τόσο για την ίδια τους τη ζωή όσο και αυτών που μεταφέρουν αλλα και των οδηγών που κινούνται κανονικά .

Ως Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών  Υπάλληλων Αλεξανδρούπολης  δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Θέτουμε λοιπόν κάποιους προβληματισμούς καθώς δεν μπορούμε να βλέπουμε ότι όλοι  απλά μένουν στο να  διαπιστώνουν την ύπαρξη αυτού του σοβαρού προβλήματος που ανά πάσα στιγμή απειλεί  να ΄΄κλείσει΄΄ το σπίτι ενός Συναδέλφου μας η ενός αθώου συμπολίτη μας χωρίς να κάνουν κάτι.

Έτσι λοιπόν αποστείλαμε στους συναρμόδιους Υπουργούς τους Βουλευτές της Π.Ε. Έβρου στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδας έγγραφο  και  ζητάμε να κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο , για την περιοχή μας, πρόβλημα  ταυτόχρονα  πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Βουλευτή κ. ΔΕΡΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟ Χρήστο, μετά από πρόσκληση του,  όπου του καταθέσαμε τις προτάσεις μας και τους προβληματισμούς μας.  Ειδικά τώρα μετά το σημερινό τροχαίο ατύχημα διακινητή με πολύτεκνη οικογένεια η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, για το λόγο αυτό :

Απαιτούμε   άμεσα την ανεύρεση λύσης και τρόπο αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος . Την απόφαση και τον τρόπο την έχουν Φυσική και Πολιτική Ηγεσία αυτοί σχεδιάζουν και νομοθετούν. Δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα να πέφτει στις πλάτες των Συναδέλφων μας λειτουργώντας ως άλλοι ‘’Σερίφηδες’’ όπου μόνοι τους να καλούνται να το αντιμετωπίσουν χωρίς εφόδια, νομική κάλυψη, ξεκάθαρο σχέδιο εμπλοκής και αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, χωρίς εκπαίδευση σε τέτοια περιστατικά και στο τέλος να καταλήγουν κατηγορούμενοι, απειλούμενοι να χάσουν την ίδια τη ζωή τους,  να χάσουν την δουλειά τους  δεχόμενοι βέβαια και την δυσαρέσκεια – κατακραυγή των Πολιτών ως ‘’αποδιοπομπαίοι τράγοι»».

Καλούμε λοιπόν την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία να ασχοληθεί ΤΩΡΑ με την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος,  που είναι βέβαια τα απόνερα του τεράστιου μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, πριν θρηνήσουμε και άλλους αθώους πολίτες και συναδέλφους μας. Εμείς ως Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Αλεξανδρούπολης θα είμαστε αρωγοί  στην προσπάθεια τους αυτή όταν και όποτε μας χρειαστούν με ξεκάθαρες προτάσεις.

<<ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΠΡΑΓΙΑ >>