Νίκος Γαλατούμος: “Πιστεύω ο λαός της Σαμοθράκης θα μας στηρίξει να συνεχίσουμε όσα σημαντικά πετύχαμε” (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκος Γαλατούμος: “Πιστεύω ο λαός της Σαμοθράκης θα μας στηρίξει να συνεχίσουμε όσα σημαντικά πετύχαμε” (ΒΙΝΤΕΟ)

“Πιστεύω ότι ο λαός της Σαμοθράκης θα μας στηρίξει και θα μας εμπιστευθεί ξανά, για να συνεχίσουμε όσα σημαντικά πετύχαμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια”. Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Evros-news.gr.

Μιλώντας στον Κώστα Πιτιακούδη και με φόντο την πανέμορφη Χώρα της Σαμοθράκης, ο κ.Γαλατούμος μίλησε για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου, με την οποία ξεκινούν ο ίδιος και οι συνεργάτες του την προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, που θα αναδείξουν δήμαρχο μια και θα υπάρχουν δυο συνδυασμοί. Εξέφρασε την αισιοδοξία και την πίστη του ότι ο κόσμος θα δώσει… ψήφο εμπιστοσύνης στον ίδιο και την δημοτική του αρχή, η οποία είναι γεγονός ότι πέτυχε πάρα πολλά κατά την διακυβέρνηση της. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, την έλλειψη προσωπικού, δόθηκαν λύσεις σε σοβαρά προβλήματα χρόνων, όπως η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, τα δυο λιμάνια της Καμαριώτισσας και των Θέρμων, στο οδικό δίκτυο, την ύδρευση, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος και πολλά ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης στάθηκε στις πολλές χρημαοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν, με συνεχείς επισκέψεις, συναντήσεις και κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων σε υπουργούς και Κυβέρνηση συνολικά, αλλά και στην πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Με την ειλικρίνεια και την απλότητα που τον διακρίσει, παραδέχθηκε πως απομένουν να γίνουν πολλά ακόμα. Παρ’ ότι δρομολογήθηκαν λύσεις σε αρκετούς τομείς και εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις που θα μετατραπούν σε συγκεκριμένα έργα, αφού όπως είπε: “θέλουμε ακόμα πολύ δουλειά και στα οδικά μας και στις αποχετεύσεις και στα δίκτυα ύδρευσης και στο λιμάνι όπου εξασφαλίστηκαν μέσω ΕΣΠΑ 8,5 εκατ. ευρώ αλλά όλα αυτά πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά”.

Επίσης τόνισε ότι στην επόμενη 5ετία θα διεκδικηθεί επιδότηση της γραμμής με την Αλεξανδρούπολη για 12 μήνες στην οποία επιμένει η δημοτική του αρχή, παραδέχθηκε πως η σύνδεση με την Λήμνο δεν έφερε τα αναμενόμενα απτελέσματα και επεσήμανε ότι θα διεκδικηθεί επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή σύδεση με Καβάλα και Λαύριο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ