Το 5ο  Συμπόσιο Φαρμακοεπιδημιολογίας. διεξάγεται ως 1η Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Το 5ο Συμπόσιο Φαρμακοεπιδημιολογίας. διεξάγεται ως 1η Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Ξεκίνησε χθες Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 1η Οκτωβρίου,  το 5ο Συμπόσιο Φαρμακοεπιδημιολογίας.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου και το Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος,  του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης οργανώνουν το 5ο Συμπόσιο Φαρμακοεπιδημιολογίας, με τίτλο «Η ΦΑΡΜΑΚΟΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ» και θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2023 στην Αλεξανδρούπολη. Θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon) και την Ελληνική Εταιρεία
Φαρμακοοικονομίας προσεγγίζοντας την πολιτική υγείας υπό το πρίσμα της επιστήμης της Φαρμακοεπιδημιολογίας. Το 5ο Συμπόσιο θα εστιάσει στους τρόπους με τους οποίους η φαρμακοεπιδημιολογία μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση της πρόσβασης στη φαρμακευτική περίθαλψη, διερευνώντας περαιτέρω τον ρόλο της φαρμακοεπιδημιολογίας ως εργαλείο ανάπτυξης πολιτικών υγείας, ο οποίος αναδείχθηκε κατά την πανδημία και αφορά όλους τους συντελεστές της υγείας και τη φαρμακολογίας.

Στις εργασίες του 5ου Συμποσίου θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι έγκριτοι ομιλητές, με σκοπό τη διάδοση της γνώσης στον τομέα της φαρμακοεπιδημιολογίας καθώς και εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη χάραξη και υλοποίηση των πολιτικών υγείας στη χώρα μας.
Στην τελετή έναρξης το Σάββατο 30/9 και τις ώρες 19.00-20.00 στο ξενοδοχείο Astir Egnatia θα περιλαμβάνει τη βράβευση του Γεώργιου Κολιού, Καθηγητή Φαρμακολογίας στο Τμήμα Ιατρικής, Δ.Π.Θ. και την κεντρική ομιλία του Ηλία Πετρόπουλου, Καθηγητή και Προέδρου στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών, Δ.Π.Θ.
Το Συμπόσιο απευθύνεται σε όλο το φάσμα των παραγόντων του ευρύτερου χώρου της υγείας: πανεπιστημιακούς, ερευνητές, ιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους νοσοκομείων, ενώσεις ασθενών, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς του τομέα υγείας, στελέχη επιχειρήσεων φαρμακευτικών εταιρειών, ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικούς φορείς, φοιτητές, πολιτικούς, δημοσιογράφους.