Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Έβρου: Είμαστε αντίθετοι στα νέα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης. Να αποσυρθούν άμεσα

Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Έβρου: Είμαστε αντίθετοι στα νέα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης. Να αποσυρθούν άμεσα

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου ταυτίζεται απόλυτα με τη θέση της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, δηλώνει την αντίθεσή της στα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και ζητά την άμεση απόσυρσή τους.

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Καββαθάς Γεώργιος αναφερόμενος στα αιτήματα των μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων τόνισε ότι το “νέο φορολογικό νομοσχέδιο στοχοποιεί για ακόμα μια φορά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες από τις συνεχόμενες κρίσεις.

Σε μια περίοδο που τα δημόσια έσοδα αυξάνονται, ενώ η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώνεται, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ακρίβειας, η Κυβέρνηση εκδήλωσε αιφνιδιαστικά την πρόθεση της να προχωρήσει σε αύξηση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών. Με πρόσχημα την φοροδιαφυγή στοχοποιούνται για ακόμα μια φορά οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Είναι παραπλανητικό η όποια φοροδιαφυγή υφίσταται να αποδίδεται αποκλειστικά στους ελεύθερους επαγγελματίες, όταν ζητήματα, όπως το παραεμπόριο, το λαθρεμπόριο και η αδήλωτη επιχειρηματική δραστηριότητα, παραμένουν, καταδεικνύοντας εκκωφαντικά την αποτυχία του Κράτους για αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.

Η επιβολή ενός άδικου οριζόντιου “κεφαλικού” φόρου θα έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις με δεδομένο ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης δεν έχει λάβει σοβαρά υπόψη του ούτε τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικροί επαγγελματίες από τη μεσοσταθμική αύξηση του λειτουργικού κόστος των επιχειρήσεων κατά 40% από το 2022, εξαιτίας του πληθωρισμού, των αυξημένων τιμών στις πρώτες ύλες, του μεγάλου ενεργειακού κόστους κλπ.”

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας έχει καταθέσει από καιρό τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την εξυγίανση του ισχύοντος φορολογικού πλαισίου. Είναι αντίθετη σε οριζόντια μέτρα και αναμένει το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου προκειμένου να κατατεθούν επ’ αυτού προτάσεις της και να προγραμματιστούν, εφόσον κριθεί αναγκαίο, οι όποιες αντιδράσεις του κλάδου μετά από συλλογικές αποφάσεις του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΛΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ