Διδυμότειχο: Νέα επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ, ξεκινάει η “ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ” στο εργοστάσιο της

Διδυμότειχο: Νέα επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ, ξεκινάει η “ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ” στο εργοστάσιο της

Σε νέο κύκλο επενδύσεων συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, μπαίνει από το Β’ εξάμηνο του 2024 η Εβρίτικη γαλακτοβιομηχανία «Εβροφάρμα» και μέσα στην τριετία ως και το 2027 αυτές θα ολοκληρωθούν.

Συγκεκριμένα και έχοντας υλοποιήσει πέρυσι επενδύσεις ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, σε μηχανολογικό και βιομηχανικό εξοπλισμό, όπως και στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 750 Kw, συνεχίζει να επενδύει.

Από το νέο κύκλο επενδύσεων που θα κάνει ο Όμιλος της «Εβροφάρμα», ένα σημαντικό μέρος, ύψους 5 εκατ. ευρώ, θα αφορά στην εγκατάσταση, νέου, μεγάλου αρμεκτηρίου στην «Campus», την  ονάδα με τις αγελάδες που βρίσκεται στην Μέστη Αλεξανδρούπολης, επένδυση απολύτως απαραίτητη για να συνεχίσει στην αναπτυξιακή της πορεία η «Eβροφάρμα».

Άλλη επένδυση, ύψους 2 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί στο εργοστάσιο της «Eβροφάρμα» στο Διδυμότειχο, για την αναβάθμιση και την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της γραμμής τυροκόμησης και τυποποίησης φέτας.

Η οικογένεια Παπαζηλάκη δηλαδή, με την δεύτερη γενιά να έχει πλέον μπει για τα καλά στην εταιρεία και να έχει ενεργό ανάμιξη σε όλους τους τομείς, επιμένει να ενισχύει και να δυναμώνει το εργοστάσιο της που βρίσκεται στο Διδυμότειχο, αφού η συγκεκριμένη επένδυση προβλέπει και δημιουργία νέων κτιρίων.

Αυξημένες εξαγωγές φέτας και γιαουρτιού

Οι επενδύσεις αυτές θα στηρίξουν την ανάπτυξη των εξαγωγών της Εταιρείας, η οποία βασίζεται ουσιαστικά σε δύο προϊόντα, στη φέτα ΠΟΠ που παράγει και στο στραγγιστό γιαούρτι, το ‘Evros Greek Yogurt’.

Το 2023 οι εξαγωγές της «Εβροφάρμα» ανήλθαν σε αξία στα 4,575 εκατ. ευρώ, αποτελώντας το 11,21% των συνολικών πωλήσεων. Ωστόσο, σε ποσοστό ανάπτυξης, οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 16%, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση του κύκλου εργασιών , όπως σημαντικά συνέβαλαν και οι πωλήσεις επώνυμων προϊόντων στην εσωτερική αγορά.

evrofarma.jpg

Να σημειωθεί ότι η «Εβροφάρμα», έχει ένα ευρύ προϊοντικό μείγμα στα τυροκομικά, που τη βοηθάει να προωθηθεί στο οργανωμένο λιανεμπόριο, με επώνυμα προϊόντα αλλά και με ιδιωτικής ετικέτας. Αυτό το μείγμα εξασφαλίζεται και με τα κίτρινα τυριά που παράγει η συνδεδεμένη «Δοϊράνη Α.Ε.»

Σύμφωνα με πληροφορίες η κορυφαία Εβρίτικη γαλακτοβιομηχανία, που πραγματοποιεί εξαγωγές σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες ( Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Ρουμανία), είναι κοντά στη σύναψη νέων σημαντικών συμβολαίων σε Ευρώπη και τρίτες χώρες.

Το 2024 αποτελεί επίσης σημαντική χρονιά και για τους μετόχους της εισηγμένης στο ΧΑΑ εταιρείας, αφού μετά από πολλά χρόνια, θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους της ( τελευταία φορά διένειμε μέρισμα το 2008, από τα κέρδη του 2007).