Αεροδρόμιο “Δημόκριτος”: Ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός καυσίμων σε μεγάλα αεροσκάφη στην Αλεξανδρούπολη

Αεροδρόμιο “Δημόκριτος”: Ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός καυσίμων σε μεγάλα αεροσκάφη στην Αλεξανδρούπολη

Από την προηγούμενη εβδομάδα το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε πλέον να ανεφοδιάζει μεγάλα αεροσκάφη συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και απαιτήσεων, εμπορικών κυρίως πτήσεων που το επιλέγουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης επεσήμανε ότι εδώ και 9 μήνες στον αερολιμένα «Δημόκριτος» υπάρχουν πιστοποιημένες δεξαμενές που διαθέτουν το  αεροπορικό καύσιμο JET A-1  διεθνώς γνωστό και προτιμητέο. Με προσωπικό που έχει προσληφθεί για την λειτουργία του ανεφοδιασμού όσων αεροσκαφών το ζητούν.

«Το πέτυχαμε αργά αλλά έγινε αν και στο ενδιάμεσο η περιοχή έχει χάσει σε πτήσεις τσάρτερ, θέσεις επιβατών και φθηνότερα εισιτήρια από την έλλειψη αυτή , σχολίασε ο κ Ζαντανιδης προσθέτοντας ότι τα οφέλη  πλέον θα είναι πολλαπλά»

Τελευταία όπως επισήμανε επικρατεί το φαινόμενο να μας επιλέγουν αεροσκάφη των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως .

Ένα από αυτά είναι και το Boeing 747 400 με διπλάσιο μήκος από τα Airbus  που έρχονται στην περιοχή και βάρος που φθάνει τους 400 τόνους. Το αεροσκάφος αυτό καταλαμβάνει την μισή πίστα του αεροδρομίου .

Πρόκειται για σκάφη που έχουν χωρητικότητα μέχρι και 160 τόνους την φορά, ενώ με την ανάλογη προετοιμασία ο αριθμός των αεροσκαφών που θα μπορούσαν να ανεφοδιαστούν είναι απεριόριστος.

Το «Δημόκριτος»  μπήκε πλέον στον χάρτη των αερολιμένων παγκοσμίως που μπορούν να διαθέσουν καύσιμο είτε σε αεροσκάφη που έρχονται στην Αλεξανδρούπολη είτε που διέρχονται στον εναέριο χώρο μας και σ αυτό συντελεί και το γεγονός ότι λειτουργεί επιπλέον ώρες ώστε να εξυπηρετεί κάθε ανάγκη .

«Εάν θέλουμε να  λαμβάνουνε τα οφέλη ενός καλού αεροδρομίου πρέπει να αναβαθμισθούμε τόσο επιχειρησιακά, όσο  σε εξοπλισμό  και προσωπικό” σχολίασε ο κ.Ζαντανίδης, επισημαίνοντας ότι η κυρία πρόβλεψη εστιάζεται στην στελέχωση  με επιπλέον προσωπικό.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Φωτογραφία: STATUS Radio