Αλεξανδρούπολη: Πένθος και θλίψη για τον θάνατο του επιχειρηματία Σάββα Σαλγκάμη, της γνωστής αρτοποιείας

Αλεξανδρούπολη: Πένθος και θλίψη για τον θάνατο του επιχειρηματία Σάββα Σαλγκάμη, της γνωστής αρτοποιείας

Πένθος και θλίψη στην Αλεξανδρούπολη για τον θάνατο του επιχειρηματία Σάββα Σαλγκάμη, εκ των ιδιοκτητών της πολύ γνωστής αρτοποιείας στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 73 χρόνων.

Ο  εκλιπών, άνθρωπος της προσφοράς στο συνάνθρωπο με πολλούς τρόπους, αντιμετώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Έδινε την “μάχη” για να το ξεπεράσει και είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση που είχε κάνει στην προσωπική του σελίδα στις 4 Νοεμβρίου.
Η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 15:30 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου.
Η εταιρεία Σαλγκάμης Σ. & Υιοί δραστηριοποιείται στον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής περισσότερο από έναν αιώνα.
Η ενασχόληση της οικογένειας Σαλγκάμη με τον συγκεκριμένο κλάδο ξεκίνησε πριν από το 1900 στην Κεσάνη της ανατολικής Θράκης, όπου ο παππούς του Αλέξανδρου Σαλγκάμη διατηρούσε φούρνο.
Ο πρώτος φούρνος στην Αλεξανδρούπολη ιδρύθηκε το 1945.
Οι γιοι του Αλέξανδρου Σαλγκάμη το 1981 δημιούργησαν έξω από την πόλη μια πρότυπη μονάδα για την παραγωγή των προϊόντων.
Σήμερα στην εταιρεία βρίσκεται και η πέμπτη γενιά, για να συνεχίσει τη μακρόχρονη και ανοδική πορεία της σε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής.
Ανακοίνωση για τον θάνατο του Σάββα Σαλγκάμη εξέδωσε ο “ΓΑΛΗΝΟΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΠΘ”, του οποίου ήταν μέλος στην διοίκηση. Όπως αναφέρεται σε αυτήν: 
“Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη τον επί πολλά έτη πολύτιμο, έντιμο, αξιοπρεπή, εργατικό και ευγενή συνοδοιπόρο μας στη διοίκηση του ΓΑΛΗΝΟΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΠΘ, κ.Σάββα Σαλγκάμη.
Θα μας λείψει ιδιαίτερα η σπουδαία ανθρωπιά του και η μεγαλόκαρδη προσφορά του.
Καλό Παράδεισο στην ευγενική του ψυχή.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΠΘ
Ο Διευθυντής της Κλινικής
Μικρούλης Δημήτριος
Καθηγητής Χειρουργικής Καρδιάς -Θώρακα ΔΠΘ
Η Πρόεδρος
Αρμενάκη Κρυσταλλία
Η Γραμματέας
Ανδρουτσοπούλου Βασιλική