Αλεξανδρούπολη: Εορτασμός αύριο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, παρουσία της εικόνας της Παναγίας Σουμελά

Αλεξανδρούπολη: Εορτασμός αύριο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, παρουσία της εικόνας της Παναγίας Σουμελά

Αύριο Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Αλεξανδρούπολης.

Στον Ιερό Ναό φυλάσσονται τεμάχια εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Ελευθερίου και της μητέρας του Ανθίας που εορτάζει την ίδια ημέρα

Φέτος, η ενορία του Αγίου Ελευθερίου εορτάζει τα 100 χρόνια παρουσίας και δραστηριοποίησης στην πόλη. Για το λόγο αυτό από το περασμένο Σάββατο στον ναό εκτίθεται σε προσκύνηση η ιερά εικόνατης Παναγίας Σουμελά από την ομώνυμη Ιερά Μονή τουν ομού Ημαθίας. Η ιερά εικόν της Παναγίας θα βρίσκεται στο Ναό μέχρι και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί από τον Μητροπολίτη κ.Άνθιμο και θα συμμετάσχουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 6.00′ μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος τουΣεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου το πρωί από 7.00’-10.00’ θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην μνήμη του Αγίου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.